Ninković: Stanivuković pare potrošio na svoje miljenike i putovanja VIDEO

Jasmina Salopek
Ninković: Stanivuković pare potrošio na svoje miljenike i putovanja VIDEO

BANjALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je više od 350.000 KM potrošio na samo 16 radnika, a što je utvrdila budžetska inspekcija i za to sam podnio krivičnu prijavu, tvrdi predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković.

-Pare je trošio na 16 radnika, svojih miljenika, elitnog odreda. Takođe, radnicima po ugovoru o djelu, njih 116, da je davao samo po 1.500 KM za godinu dana to je dva i po miliona. Potrošio je pare koje pripadaju poljoprivrednim proizvođačima i korisnicima tuđe njege i pomoći - rekao je Ninković i dodao da je samo 230.000 KM Stanivuković dao  za putovanja na koja je vodio fotografe, ali i subvencije svojoj tetki da otvori frizerski salon.

- Zbog toga je radnicima Gradske uprave ugrožena 12 plata - dodao je Ninković.

Rekao je da želi da razjasni „nekoliko tema i dilema koje su Stanivuković i gradski menadžer Bojan Kresojević i neki odbornici PDP-a gurnuli u javnost“.

-Dobio sam zahtjev za sjednicu Skupštinu gdje žele da se riješi pitanje 12.plate radnika Gradske uprave. Stanivuković je dvanaestu platu potrošio na nešto drugo za šta će krivično odgovarati – istakao je Ninković.

Prema njegovim riječima,  tri i po miliona potrošena su mimo budžeta.

- Od ta tri i po miliona moglo se dati Domu zdravlja, centru za socijalni rad, dati subvencije poljoprivrednicima- kaže Ninković.

Ninković je prozvao i predsjednika Sindikalne organizacije Radoslava Gojkovića koji je tražio sazivanje vanredne sjednice za usvajanja rebalansa budžeta kako bi radnici Gradske uprave dobio 12. platu.

-Da sam na tvom mjestu zabio bi se u onu tvoju kafanu - rekao je on.

Ninković od Stanivukovića traži da već danas dostavi izvode svih računa Grada Banjaluka da se vidi  koliko to novca ima u budžetu.

-Da vidimo tu donaciju od šest miliona, ako nema para- ide krivična prijava kao kuća, Bog ga neće spasiti - zaključio je Ninković.

Ninković je održao sastanak sa roditeljima i starateljima osoba sa poteškoćama u razvoju, koji su se i danas okupili ispred Gradske uprave zbog kašnjenja isplata za tuđu njegu.

Predložio im je da Stanivukoviću uputne zahtjev za održavanje hitne vanredne sjednice na kojoj će se naći samo jedna tačka, a to je isplata zaostalih sredstava grada prema Centru za socijalni rad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana