Ninković: Stanivuković „Akvanu“ doveo u probleme da bi tamo gradili stanove

Jasmina Salopek
Ninković: Stanivuković „Akvanu“ doveo u probleme da bi tamo gradili stanove

BANjALUKA – Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković najavio je za sutra vanrednu sjednicu ovog tijela, na kojoj će odbornici raspravljati o problemima u “Akvani”, a gradonačelnika Draška Stanivukovića optužio je da je svojim potezima ovu firmu doveo u probleme.

Tvrdi da  Stanivuković ima namjeru da gradi naselje na mjestu “Akvane” te da je riječ o projektu „Futur 2“.

- Imenovao je svog direktora iz PDP-a, tj svoj kadar. Nastavio je da problematizije temu iz dana u dan dok nismo došli u situaciju u kojoj smo danas. Početkom 2021. Stanivuković je predstavio idejno rješenje, te je, po tom projektu, trebalo je da se na zemljištu Akvane gradi 60.000 kvadratnih metara stambenog prostora – naveo je Ninković.

Dodao je da je prošle godine Stanivuković povukao odluku o kreditnom zaduženju od dva miliona, kojim bi bili riješeni svi problemi “Akvane”.

-Tokom prošle godine tadašnji direktor podnosi ostavku, a Stanivuković povlači žalbu grada kojom na tacni predaje zemljište grada u vlasništvo „Akvane“ i omogućava joj da se upiše kao vlasnik - rekao je on i dodao da su povjerioci odmah “potrčali da zgrabe ovo zemljište”.

- Ovim potezom je omogućio da zemljište bude meta svih ivestitora koji žele da zakopaju bazen i djeci onemoguće kupanje i ljetne dane kako bi se realizovao projekat „Futur 2“- kaže Ninković naglasivši da je Stanivuković svjesno realizovao sve ove poteze.

Dodao je da se paušalnom računicom lako dođe do zaključka da bi zarada bila više milionska.

-Ako bi zarada bila samo 500 KM po kvadratu, to znači da bi investitori zaradilo 30 miliona KM - naglasio je on.

Sjednica Skupštine grada na kojoj će se pred odbornicima naći i pitanje „Akvane“ počeće sutra u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana