Ninković prekinuo vanrednu sjednicu, Babić Moravac pokušala da je nastavi

GS
Foto: Banjaluka uživo

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković prekinuo je današnju vanrednu sjednicu na kojoj odbornici nisu uspjeli da se usaglase o predloženom dnevnom redu.

Nakon što je Ninković prekinuo sjednicu, odbornici PDP-a zatražili su da Skupštini predsjedava najstariji odbornik s ciljem usvajanja rebalansa budžeta za prošlu godinu.

Smiljana Babić Moravac, odbornica PDP-a je, kako piše portal Banjaluka  potom sjela na Ninikovićevo mjesto i nastavila da vodi sjednicu Skupštine grada, ali je SNSD ubrzo potom zatražio pauzu koja je u toku.

Ninković je u obraćanju odbornicima rekao da sjednicu prekida zbog tehničkih problema, jer ne postoji mogućnost ulaganja amandmana budući da ima pravna dilema da li je realokacija moguća do kraja januara ili ne.

On je rekao da će obavještenje za nastavak zasjedanja biti ili tokom sutrašnjeg dana, u subotu, 13. januara, ili ponedjeljak, 15. januara.

-Molim sve odbornike da budu na raspolaganju stručnoj službi Skupštine grada kako bi zakazali nastavak ove sjednice za sutra, subotu ili za ponedjeljak - rekao je Ninković.

Ninković je juče napomenuo da je na dnevnom redu jedna tačka sa nekoliko realokacija, u vezi sa javnim ustanovama, te naveo da je prije sedam dana u dogovoru sa koalicionim partnerima zakazao vanrednu sjednicu gradskog parlamenta.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je ranije danas odbornike da se na dnevni red uvrsti rebalans budžeta za 2023. godinu bez kreditnog zaduženja.

Skupština grada počela je sjednicu sa više od dva časa zakašnjenja i nekoliko puta je prekidana pauzama.

U Gradskoj upravi Banjaluka jutros su se ponovo okupili roditelji i staratelji lica sa poteškoćama u razvoju, kao i predsjednici nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica nezadovoljni što im grad nije isplatio naknade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana