Ninković podnio prijavu protiv Stanivukovića zbog skupljeg parkinga

Jana Kezić
Foto: J. Kezić

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković podnio je Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu proztiv gradonačelnika Draška Stanivukovića „zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa poskupljenjem parkinga u Banjaluci“.

Objasnio je da da je podnio krivinu prijavu jer je „gradonačelnik Stanivuković zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa poskupljenjem parkinga u Banjaluci“.

- On je prekršio zakon, ovo je nadležnost Skupštine grada. Namjerno je preuzeo ovu nadležnost i time zavukao ruke u džepove građanima - rekao je Ninković.

Naglasio je da su po zakonu mnoge kategorije oslobođene plaćanja parkinga, kao što su invalidi, civilne žrtve rata, porodice poginulih boraca, staratelji lica sa invaliditetom, „koji nisu dobili karte za besplatni parking, jer su one završile kod onih koje je gradonačelnik izabrao“.

- Zatražiću od šefa Odsjeka za parking i garaže tačan broj tih ljudi i imena onih koji su to dobili a nisu trebali - rekao je on, te dodao da će obavijestiti javnost čim dođe do ovih podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana