Ninković: Odlučen dnevni red, sutra sjednica o kreditnom zaduženju Akvane

Jasmina Salopek
Foto: J.Sa

BANjALUKA - Nakon završene sjednice Kolegijuma Skupštine, predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, potvrdio da je odlučen dnevni red koji će se naći na redovnoj Skupštini, te da će sutra biti održana vanredna sjednica vezana za kreditno zaduženje Akvane.

Gradonačelnik Draško Stanivuković nezadovoljan današnjim zasjedanjem odbornika, istakao je da sjednica obuhvata oko 16 tačaka bez kojih grad može da funkcioniše, dok one od krucijalnog značaja skinute.

- Danas smo pred sobom imali pregled materijala sa 92 tačke, te smo u  jednom momentu došli na svega 16, jer ove druge, bitnije, navodno nisu po zakonu - rekao je Stanivuković ističući kako mu nije jasno da to odjednom nije po zakonu.

- Poslije ovoga, poslije ukidanja mnogih tačaka, došli smo u situaciju  kao da sjednica nije ni zakazana. Tri godine sam na ovoj funkciji i ovo je do sada najveća blokada - rekao je on.

Kako kaže, donošenjem ovakve odluke, "nestale" su  tačke koje donose bilo kakav prihod gradskom budžetu. 

- Ne nasijedajte na priču da  imamo sjednicu, mi nemamo sjednicu. Nemam drugih opcija nego da građane pozovem sutra ispred Gradske uprave da nas podrže - navodi Stanivuković. 

Stanivuković je takođe odgovorio i na Ninkovićeve prozivke u vezi projekta Futur 2, naglasivši da neće biti nikakvih stanova već da će se Akvana urediti da bude park otvorenog tipa sa dječijim igralištima i šetalištem. 

 

Nezavisni odbornik Aleksandar Petkovic  istakao je  da je ogroman priliv novca spriječen, te da nema gradnje jer regulacioni planovi nisu usvojeni što je bitno.

- Ovo je udar, ne samo na Banjaluku, nego i na Republički nivo. Dosta je više igre sa narodom - rekao je Petković dodajući da je pitanje ko će ovdje ostati, koji narod, kada naša omladina odlazi. 

Saša Lazić, pokret Banjaluka zove, istakao je da na kolegijumu dogovorena sjednica za 6. jul ali preko pedeset tačaka je skinuto.

"Bezveze je održavati ovu sjednicu, jer su sve važne tačke skinute", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana