Ninković: Izjednačiti subvencije za javne i privatne vrtiće

Srna
Ninković: Izjednačiti subvencije za javne i privatne vrtiće

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je danas da u Banjaluci treba izjednačiti subvencije između državnih i privatnih vrtića i da je dugoročno rješenje izgradnja novih vrtića.

On je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi rekao da Grad nije preduzeo nijednu ozbiljnu mjeru kako bi se pozabavio problemima sa kojima se suočavaju roditelji čija djeca idu u privatne vrtiće i izdvajaju za to mnogo više nego oni u javnim vrtićima.

Ocijenio je da su posljednja obećanja iz Gradske uprave o vaučerima za roditelje djece u privatnim vrtićima „bila politički marketing“.

Ninković je naglasio da roditelji čija djeca idu u privatne vrtiće moraju dobiti subvencije, odnosno izjednačiti se sa državnim vrtićima jer Gradska uprava nije obezbijedila nijedno novo mjesto u javnom vrtiću.

Naglasio je potrebu izgradnje novih vrtića, čime bi se obezbijedila jednaka prava za svu djecu.

Ninković je rekao da je zaprimljeno više od 3.000 prijava za vrtiće, a da će trenutno biti primljeno samo 400 djece, te da će više od 2.000 mališana ostati ostati bez mjesta u vrtićima.

-Zbog toga ćemo u petak, 9. avgusta u 16.00 časova u Banskim dvoru organizovati razgovor i dogovor sa roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće da izađemo sa zajedničkim stavom i rješenjem pred gradonačelnika - dodao je Ninković.

On je pozivao roditelje djece koja idu u privatne vrtiće da dođu u Banski dvor i da zajedno naprave strategiju i od gradonačelnika zatraže rebalans budžeta za 2024. godinu ili realokaciju sredstava koja će omogućiti rješavanje kako kratkoročnih, tako i dugoročnih mjera za rješavanje ovog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana