Niču tri vrtića sa 500 mjesta za mališane: Kako napreduju radovi

K.Š.
Niču tri vrtića sa 500 mjesta za mališane: Kako napreduju radovi

U toku je izgradnja vrtića u naselju Novoselija, gdje će već u septembru biti obezbijeđena dodatna mjesta za boravak mališana iz ovog naselja.

Radove na ovoj lokaciji obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je poručio da je ovo jedan od tri vrtića koja se grade sa ciljem da se obezbijede dodatna mjesta u javnim vrtićima.

- Banjaluka će za tridesetak dana dobiti tri nova vrtića i skoro 500 dodatnih mjesta za naše mališane. Gradimo vrtić u naselju Novoselija, koje do sada nije imalo nijedan vrtić. Uz to vrtić radimo i u naselju Paprikovac, kao i u naselju Borik u kojem postoji potreba za dodatnim mjestima - poručio je gradonačelnik.

Govoreći o samom projektu vrtića u Novoseliji, gradonačelnik je rekao da će na ovoj lokaciji, odnosno u sklopu OŠ “Milan Rakić” biti uređen prostor površine 230 kvadrata, sa više prostorija uređenih po svim standardima, kao i dvorište površine oko 300 kvadrata. On je dodao da će izgradnjom ovih vrtića biti  značajno smanjene liste čekanja, ali i podsjetio na to da su povećane i subvencije za privatne vrtiće.

- Subvencije sada iznose 150 KM mjesečno, a krećemo se ka tome da potpuno izjednačimo cijene privatnih i javnih vrtića - rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana