Niče prva sportska dvorana na Laušu

Nevena Reljić
Niče prva sportska dvorana na Laušu

BANjALUKA - Izgradnja nove sportske dvorane na Laušu, uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu OŠ “Sveti Sava”, trebalo bi da počne uskoro, nakon što je nedavno izabran izvođač ovih značajnih radova.

Najbolju ponudu predložila je grupa ponuđača, koju čine banjalučka preduzeća “Tekton” i “Građenje Đurić” sa rokom izvođenja radova od 300 dana. U toku je žalbeni rok te ukoliko ne bude žalbi na izbor izvođača, počeće realizacija ovog projekta.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen naglasio je da je nova sportska dvorana veoma značajna za učenike, ali i za ostale stanovnike Lauša.

- Do sada nije bila moguća nastava fizičkog vaspitanja za svu djecu u našoj školi. Učenici od prvog do petog razreda, zbog velikog broja đaka, nisu ni ulazili u postojeću salu, tako da će sada svi imati bolje uslove za pohađanje nastave - rekao je Popržen.

Dodao je da će biti rađeno i na kompletnom uređenju školskog dvorišta i vanjskog sportskog terena te da će dvoranu u slobodnim terminima za treninge moći koristiti banjalučki sportski klubovi.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar ranije je izjavio da je sportska dvorana već godinama velika potreba ove škole, zbog čega je i odlučeno da započne ovaj značajni poduhvat, ukupne vrijednosti 1,35 miliona KM.

Takođe je naglasio da je dvorana projektovana tako da će se u njoj moći održavati i takmičenja u skoro svim sportovima. U okviru ovog projekta biće obnovljeni postojeći školski tereni za fudbal i košarku te izgrađene i tribine.

Tako će Banjaluka u periodu od nekoliko godina dobiti tri nove sportske dvorane, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg “Šoping centra” u Jevrejskoj ulici, u koju je uloženo više od milion maraka. Otvaranjem dvorane “Centar”, koja se prostire na 1.800 kvadratnih metara, sportisti su dobili savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i održavanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastrukturom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Starčevica

Uporedo sa pripremama za gradnju dvorane na Laušu privodi se kraju izgradnja buduće dvorane uz OŠ “Branko Radičević” na Starčevici. U toku je postavljanje fasade, a uporedo s tim raspisan je i tender za unutrašnje opremanje dvorane. Tokom dosadašnjih radova izgrađen je i parking za potrebe budućeg objekta. Projekat je vrijedan 950.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana