Niče nova oaza pored Vrbasa

G.S.
Niče nova oaza pored Vrbasa

BANjALUKA - Počela je rekonstrukcija i uređenje sportsko-rekreativne zone na potezu od Gradskog do Zelenog mosta, a radove je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dodao je da se na potezu od Gradskog do Zelenog mosta radi potpuno uređenje obale Vrbasa, plaža, sa trim-stazama, šetališnim zonama, teretanama na otvorenom, dječijim igralištem, terenima za rukomet, odbojku i fudbal na pijesku i drugim sadržajima.

- Ujedno ovdje tretiramo otpadne vode, odnosno očekuje se i početak gradnje kolektora na Crkvenoj - naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da je Banjaluka poznata po vrbaskoj lasti.

- Na ovom potezu radimo i skakaonicu na Zelenom mostu i ovo će biti čitava promenada koja će svijetliti - naglasio je gradonačelnik. Dodao je da bi radovi trebalo da budu okončani u drugoj polovini jula.

Istakao je da u posljednjih 20 godina nije bilo nijednog ozbiljnijeg uređenja obala rijeka, nove plaže ili šetališta uz obale te da je prošle godine uređena plaža u Srpskim toplicama.

- Ove godine obaramo sve rekorde i gradimo tri kilometra obala uz Vrbas i Vrbanju - naveo je on. Izvođač radova je firma “Hidrosplet” iz Trna. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana