Niče kružni tok kod Rebrovačke crkve

Jovan Škrbić
Niče kružni tok kod Rebrovačke crkve

Banjaluka - Proširivanjem ulice Ranka Šipke i gradnjom kružnog toka na raskrsnici kod Rebrovačke crkve, koja bi trebalo da počne narednih dana, biće znatno smanjene gužve u ovim dijelovima grada, posebno za vrijeme saobraćajnih špiceva.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić juče je istakao da više nema prepreka za gradnju kružne raskrsnice na Starčevici.

- Nakon što je žalba preduzeća koje nije prošlo na tenderu za izvođača radova odbijena, stekli su se uslovi za početak gradnje kružnog toka. Preduzeće "Putevi RS" bi moglo narednih dana da uvede izvođača na teren i da počnu radovi na Rebrovcu. Prema našim informacijama izvođač radova će biti preduzeće "Kozara putevi" i smatramo da će ubrzo početi gradnja - kazao je Sandić nakon obilaska radova u ulici Ranka Šipke gdje je juče završena pješačka staza.

On je napomenuo da bi desna traka u ovoj ulici, koja se uključuje na zapadni tranzit, trebalo od danas da bude u upotrebi. Istakao je da radove izvode "Kozara putevi", a riječ je o traci dužine oko 60 metara, dok je vrijednost radova nešto više od 30.000 KM.

- U okviru investicionog održavanja gradskih saobraćajnica odlučili smo da omogućimo lakše prestrojavanje vozila na ovoj raskrsnici - kazao je Sandić.

On je najavio da bi narednih desetak dana trebalo da počne proširenje lijevog skretanja sa zapadnog tranzita u ulicu Ranka Šipke. Prema njegovim riječima u okviru intervencija, koje će omogućiti bolji protok saobraćaja, u narednom periodu planirano je proširivanje traka gdje god postoje tehnički uslovi.

- Osim ovih raskrsnica grad planira odvajanje desnih skretanja na svim lokacijama gdje je visoka frekvencija saobraćaja, a gdje su riješeni imovinsko-pravni odnosi - zaključuje Sandić.

Klizište

Ulica Vojvode Sinđelića na Paprikovcu je zbog klizišta u veoma lošem stanju, a njena sanacija bi se mogla očekivati sljedeće godine.

- Odjeljenje za puteve i saobraćaj je uradilo koliko je moglo. Problem je u toj ulici dublji, jer teren treba dodatno ispitati i postaviti dodatne zidove. Ovu ulicu ćemo staviti u plan za narednu godinu i uradićemo sve što naše Odjeljenje može da se postigne normalan protok saobraćaja - rekao je Slaviša Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana