Ni kiša nije pokvarila najljepše veče u životu: Maturanti ukrasili centar Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Katarina Šaponja
Ni kiša nije pokvarila najljepše veče u životu: Maturanti ukrasili centar Banjaluke (FOTO/VIDEO)

BANjALUKA - S kišobranom u ruci i osmijehom na licu maturanti Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” prodefilovali su u utorak uveče centrom grada noseći sa sobom dobro raspoloženje, optimizam i pregršt planova za budućnost.

Okupili su se u parku “Petar Kočić” kako bi sa svojim najbližima ovjekovječili ovaj svečani trenutak uz fotografisanje. Prošetali su gradom svima pokazavši svečane haljine i odijela, posebno i dugo birane upravo za tu priliku.

Maturantkinja Emilija Ristić, koja nije krila sreću, kaže da će srednju školu pamtiti po najljepšim uspomenama.

- Četiri godine su veoma brzo prošle, bilo je lijepih i manje lijepih trenutka, ali ja sam srećna jer je, ipak, sve prošlo kako treba - kazala je Ristićeva te dodala planira da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu u svom rodnom gradu. 
Njen drug iz školskih klupa Stefan L. rekao je da je ponosan na sebe i kolege što su dogurali do ove stepenice u životu.

- Sljedeći korak je potraga za poslom, ali nakon što se malo odmorim i saberem utiske - kroz osmijeh je rekao Stefan. 
Direktorica ove škole Višnja Kojić istakla je za “Glas Srpske” da ova generacija broji 115 maturanata u šest razreda. 

- Nijednog trenutka nismo dozvolili da nas kiša omete u defileu i slavlju, bili smo radosni uz porodicu i prijatelje. Svi su bili fantastični - kazala je Kojićeva. 

Proslava je u hotelu “Bosna” trajala do kasno u noć, a juče su imali priliku da posljednji put u školskim klupama, sa svojim profesorima i direktoricom sumiraju utiske uz kafu i doručak.

PLANOVI

Višnja Kojić je istakla da će se dio učenika upisati na fakultet, drugi će tražiti posao, dok će ostali početi sa stažiranjem. 

- Ipak su u našoj školi stručna usmjeravanja, pa i ne očekujemo da većina nastavi školovanje - rekla je Kojićeva.

Kako je izgledao defile maturanata Srednjoškolskog centra "Gemit-Apeiron", pogledajte u galeriji koju je snimio fotoreporter „Glas Srpske“ Velibor Tripić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana