Nenad Talić o rezultatima rada Sportskog centra “Borik” i planovima: Pobijedićemo i u ovoj utakmici

Marijana Miljić Bjelovuk
Nenad Talić o rezultatima rada Sportskog centra “Borik” i planovima: Pobijedićemo i u ovoj utakmici

BANjALUKA - Sportski centar “Borik” u Banjaluci u 2019. godini ostvario je najbolje rezultate u istoriji svog postojanja, a zahvaljujući realizaciji svih budućih projekata grad na Vrbasu postaće centar sportskih, ali i drugih dešavanja u regionu i šire.

 

Direktor Sportskog centra “Borik” Nenad Talić, koji je već godinu na čelu ove ustanove, kaže da su lani prihode od sporta povećali za 96,56 odsto u odnosu na 2018. godinu.

- Mi smo u 2019. godini premašili plan koji nam je grad odobrio budžetom za više od 400.000 maraka, kada je u pitanju pružanje usluga. To se nije desilo u istoriji Sportskog centra “Borik”. Povećani su prihodi od marketinga, ugostiteljstva, kao i kulturno-zabavnih dešavanja i zakupa - naveo je Talić i dodao da imaju veliku podršku od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

U sklopu Sportskog centra su dvorana “Borik”, “Obilićevo” i “Centar”, a biće im pripojen i Sokolski dom, koji je zahvaljujući sudskim odlukama vraćen u vlasništvo grada.

- Grad je počeo da gradi i fudbalski teren sa vještačkom travom pored tržnog centra “Delta planet” i to će biti u našoj nadležnosti, kao i sportska dvorana na Starčevici, čija je gradnja počela. Planirana je i izgradnja dvorane na Laušu u sklopu Osnovne škole “Sveti Sava”. Svi ti objekti biće pod našim okriljem - rekao je Talić.

Objekat dvorane “Borik” postoji već 45 godina, a Talić ističe da u vizuelnom smislu za četiri i po decenije nije značajno ulagano u tu zgradu te da nastoje da to promijene.

- Nastojimo da približimo ljudima sve ono što radimo i čime se bavimo. Za sada smo uspješni u tome i time ćemo se voditi i dalje. Imamo dobru saradnju sa sportskim klubovima. Takođe, pokrećemo manifestacije u svojoj režiji i plan nam je da ih imamo sve više i da zahvaljujući njima ubiramo i što više prihoda - rekao je Talić.

Naveo je da su turnir u malom fudbalu lani podigli na najviši mogući nivo te da je taj događaj bio zapažen u cijelom regionu, ali i šire.

- Tome su doprinijeli i promotori, odnosno najpoznatiji fudbaleri iz Evrope, koji su pozivali ljude putem linka da posjete turnir. Samo od prodaje ulaznica zaradili smo više nego na proteklih pet turnira, iako je ulaz koštao samo jednu marku. Imamo dosta događaja, kada je riječ i o borilačkim sportovima, ali i mnogo više koncerata nego godinama unazad te drugih kulturnih događaja. Banjaluka želi i voli “Borik” i željna je punog “Borika”, bez obzira na to o kojim sadržajima je riječ - naveo je Talić i dodao da usluge koje nude i uvedene novine promovišu putem društvenih mreža, ali i medija te da to daje i te kako dobre rezultate.

Jedna od novina koju su lani uveli je i “Borikov” spomenar, u koji se upisuju svi oni koji su značili, znače i značiće za sport. Talić navodi da imaju uspješnu saradnju i sa dvoranama u regionu, koju će njegovati i dalje.

- Sportski centar “Borik” ima jedan cilj, a to je da u “Borik” dolazi što više ljudi iz sporta i da on bude centar sportskih dešavanja. Nadamo se da nam planove neće poremetiti ni virus korona i da će biti baš kao što smo istakli na bilbordu sa naslovom “Pobijedićemo zajedno i ovu utakmicu” - naveo je Talić.

Kada je riječ o planovima za ovu godinu Talić navodi da planiraju da organizuju Dan otvorenih vrata, da bi ljude uputili u sve što se nalazi u sklopu Sportskog centra “Borik”.

- Pored turnira u malom fudbalu, koji ove godine treba da proslavi 45 godina postojanja, planiramo da pokrenemo i turnir u košarci i da on postane tradicija. Nastavićemo i sa organizovanjem gledanja utakmica Borca, Zvezde i Partizana. Osim toga planiramo da organizujemo muzej sporta grada, u kojem bi bila izlagana sportska arhiva, oprema, rezultati i osvojeni pehari, a postavke će biti mijenjane mjesečno - rekao je Talić i dodao da je u planu i renoviranje dvorana, ali i restorana u sklopu dvorane “Borik”, čime će usluge koje pružaju podići na još viši nivo.

Karantini

Nenad Talić je rekao da su sproveli sve mjere u svojim objektima, kada je riječ o epidemiološkoj situaciji zbog pojave virusa korona.

- Dezinfikovali smo objekte, a radnici nose zaštitne maske i rukavice te drže distancu, a jedan broj zaposlenih radi od kuće. Mi spremamo i dostavljamo hranu za ljude koji borave u dvorani “Obilićevo”, kao i za one koji su smješteni u karantinu u sklopu Doma zdravlja i na Rakovačkim barama. Spremamo tri obroka dnevno za te ljude, a za te namjene koristimo novac iz našeg budžeta - naveo je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana