Nema sklapanja poslova Toplane bez saglasnosti Skupštine

Glas Srpske
Nema sklapanja poslova Toplane bez saglasnosti Skupštine

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić bi trebalo da ima mogućnost da pregovara o zaključenju pravnih poslova kao što su davanje koncesije, jemstvo ili slično kako bi se obezbijedio rad "Toplane", ali za realizaciju svakog pojedinačnog ugovora će morati tražiti saglasnost Skupštine grada.

Potvrdio je to poslije jučerašnje sjednice Komisije za propise, predstavke i sprovođenje Etičkog kodeksa Skupštine grada njen predsjednik Stojan Vukajlović.

Dodao je da je došlo do promjene uslova u odnosu na prvobitni dokument koji su trebali razmatrati odbornici na današnjem zasjedanju gradskog parlamenta, čiji je početak zakazan za 10 časova.

- Ranijim dokumentom gradonačelnik je tražio da mu Skupština da saglasnost da samostalno zaključuje ove poslove u iznosu do 3,5 miliona KM, ali to je promijenjeno i on bi sada trebalo da dobije ovlašćenje samo za pregovore. Svaki ugovor koji želi da sklopi ide na Skupštinu grada, koja mora dati odobrenje - naveo je Vukajlović.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da  je "Higat"

poslije isporuke mazuta u vrijednosti od 1,5 miliona KM prestao da snabdijeva "Toplanu" energentom.

- "Toplana" je morala ići u pozajmice i nema zalihe mazuta do kraja sezone. "Higat" ima ekskluzivni ugovor i ako bi išli na raskidanje, morali bi ići na međunarodnu arbitražu, a to je jako skup i dugotrajan proces - rekao je Radojičić.

Dodao je da je u toku konkurs za izbor novog direktora "Toplane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana