Nekadašnji vojni park dobija novo ruho

K.Š.
Nekadašnji vojni park dobija novo ruho

BANjALUKA - Nekadašnje vojno igralište kod "Akvane", mjesto prema kojem mnogi Banjalučani osjećaju nostalgiju, uskoro će zasijati u novom izdanju kao sportsko - rekreativni kompleks.

Prema riječima gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, započeli su radove na važnom projektu koje je u posljednje vrijeme postalo prostor koji nije bezbjedan za djecu.

- Ovo je bio zapušteni dio grada u kojem će uskoro biti svi sportski sadržaji, vojni poligon za profesionalne sportiste, teretana na otvorenom, dječije igralište i svi sportski tereni sa tribinama – pojasnio je Stanivuković i dodao da je vrijednost budućeg kompleksa 1,3 miliona KM.

Prema njegovim riječima, građani će dobiti potpuno novi prostor za vrijeme miholjskog ljeta, odnosno u oktobru ili novembru.

- Ovo će posebno krasiti prostor za vožnju rolera, jer je mnogo mladih to tražilo, a na tribinama će biti zona za opuštanje i sunčanje – naveo je gradonačelnik.

Kako kaže, bilo je mnogo upita i za izgradnju skejt parka kod dvorane Obilićevo za koji su uradili projekat, te idu u prosec javne nabavke.

- U naredne dvije sedmice bi mogao biti gotov i kružni tok kod "Akvane", što znači da će prestati gužva koja se tamo zna desiti – rekao je Stanivuković.

Kako navodi, nada se da će Univerzitet i inspekcija dati saglasnost za izgradnju kružne raskrsnice kod Audi servisa, kako bi se i ti radovi priveli kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana