Ne odustaju od svojih zahtjeva: Roditelji i danas pred Gradskom upravom

J. Sa.
Foto: J. Salopek

BANjALUKA - Drugi dan protesta ispred Gradske uprave okupio je desetine roditelja i staratelja djece kojima kasne isplate, jer još nema odgovora kada će dobiti svoj novac.

Među roditelje je opet izašao gradonačelnik Draško Stanivuković, kao i odbornici Skupštine grada Smiljana Moravac Babić, Saša Lazić i Krsto Golijanin.

Roditelji pitaju šta se do sada čekalo, ali dodaju i da se ne slažu sa tim da se rebalans budžeta za prethodnu usvaja u ovoj godini.

Stanivuković se pravda time da nema pravo realokacije te da se skupština ne održava i zato se ne mogu usvojiti bitne stvari.

Nezadovoljni i izrevoltirani, gradonačelniku su uputili teške riječi. Nazvali su ga lopovom, kazavši mu da je "pokrao čitav budžet kako bi radio kružne raskrsnice i tokove".

Jedna majka upitala je Stanivukovića zašto nisu odobrili Centru za socijalni rad pet miliona KM, već milion manje.

On joj je odgovorio da su u budžetu imali manje prihode nego što je bilo potrebno i planirano.

Nekoliko roditelja gradonačelnika je nazvalo „Grinčom koji je ukrao Božić ovoj djeci i roditeljima“.

Stanivuković je od roditelja tražio da protiv njega podnesu krivičnu prijavu, da tužilaštvo odradi svoje i da oni preuzmu njegovu funkciju i riješe problem.

Roditelji i staratelji kažu da žele da razgovaraju i sa predsjednikom Skupštine grada Ljubom Ninkovićem kako bi čuli i njegovu stranu priče, zbog čega će u 12 časova da uđu "i sa njim održe pres".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana