Nazive dobilo 30 ulica u Dragočaju i Ramićima

G.S.
Nazive dobilo 30 ulica u Dragočaju i Ramićima

BANjALUKA - U naseljima Dragočaj i Ramići utvrđeni su nazivi za 30 ulica. Kako bi svi objekti individualnog i kolektivnog stanovanja na teritoriji grada imali tačnu i potpunu adresu Odjeljenje za komunalne poslove, u skladu sa odlukom o određivanju naziva ulica, trgova i dijelova naseljenih mjesta i obilježavanja zgrada brojevima, radi na dodjeli naziva ulica i numeraciji objekata. Aktivno se radi na dodjeli naziva ulica u naseljima sa više od 2.000 stanovnika.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada na prijedlog ovog odjeljenja usvojeni su nazivi ulica u Dragočaju 13 i Ramićima 17 ulica.

- U narednom periodu radiće se na dodjeli naziva ulicama u Piskavici i Potkozarju. Stanovnici ovih naselja imaće priliku da aktivno učestvuju u dodjeli naziva ulica i daju prijedloge, u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica i Gradskom upravom - istakli su iz ovog odjeljenja.

Sve adrese biće uvedene u jedinstveni adresni registar grada, koji je na raspolaganju svim institucijama u gradu, kao što su pošta, hitna medicinska pomoć, civilna zaštita, vatrogasci, policijska uprava itd.

Iz odjeljenja podsjećaju da se uvjerenje o kućnom broju može dobiti podnošenjem zahtjeva za izdavanje uvjerenja o kućnom broju Odjeljenju za komunalne poslove. Zahtjev se predaje u kancelariju 16 na šalter 1 ili 2 uz kopiju posjedovnog lista ili lista nepokretnosti te ne podliježe naplati takse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana