Nataša Rogić: Štrumpfovi zabrži oporavak djece

Milijana Latinović
Nataša Rogić: Štrumpfovi zabrži oporavak djece

Omiljeni likovi iz crtanih filmova, Štrumpfovi i princeze, od sada krase zidove Odjeljenja pedijatrije Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka.

Banjalučanka Nataša Rogić odlučila je da uzme kist i boje i svoj talenat i ljubav prema slikarstvu podijeli sa mališanima koji borave na Odjeljenju pedijatrije i da im, kako kaže, unese malo radosti i boja u bolničke prostorije.

- Ovo je moj poklon Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka, moj način da pomognem djeci i izmamim im osmijehe na lica - ispričala je Rogićeva.

Dodala je da je ideja da oslika zidove došla sama od sebe.

- Nekoliko puta sam bila u posjeti na ovom odjeljenju i zidovi su mi se učinili pusti, bez ijedne slike ili bilo čega što bi djeci uljepšalo boravak u bolnici - rekla je Rogićeva.

Naglasila je da su dječiji osmijesi i topli pogledi na slike u stvari najbolji dokaz da je njena odluka ispravna.

- Dok sam slikala jedna djevojčica je zamolila doktore da je puste da izađe iz sobe kako bi vidjela šta ja to radim. Oduševljenje na njenom licu dovoljan mi je motiv da svaka naredna slika bude još bolja - dodala je Rogićeva.

Kako kaže, za sliku koju čini jedan lik iz crtanog filma treba nekih sat vremena, dok one malo komplikovanije slike zahtijevaju više vremena i truda.

- Počela sam da radim u ponedjeljak i do sada sam uradila tri slike, a u skladu sa mojim mogućnostima, potrudiću se da uradim što više - rekla je Rogićeva.

Trenutno oslikava zidove u čekaonici na prvom spratu bolnice.

- Planiram da u narednih nekoliko dana oslikam i čekaonicu na drugom spratu te stepenište između prvog i drugog sprata - kazala je Rogićeva i dodala da bi svaka čekaonica trebalo da ima desetak slika živih boja i sa prepoznatljivim likovima. Pored oslikavanja zidova, radi slike na platnu, sa uljem i akrilom.

Slikovnica

Nataša Rogić rođena je 1984. godine u Banjaluci. Po struci je diplomirani psiholog, a slikarstvom se bavi aktivno od 15. godine. Pored toga, bavi se pisanjem i trenutno priprema jednu dječiju slikovnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana