Nastavak sjednice Skupštine grada otkazan, stiglo samo nekoliko odbornika

Jasmina Salopek
Nastavak sjednice Skupštine grada otkazan, stiglo samo nekoliko odbornika

BANjALUKA – Nastavak vanredne sjednice Skupštine grada Banjaluka koji je trebalo da se održi otkazan je.

Vanrednu Skupštinu grada juče je prekinuo predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković. Jutros ju je pokušao nastaviti potpredsjednik gradskog parlamenta Saša Čudić, ali kako nije bilo kvoruma, odgodio ju je i upitno je kada će biti nastavljena. Gradonačelnik Draško Stanivuković razočaran što se odbornici nisu odazvali, rekao je da je već poznato da ovo nije prvi put da oni rade šta hoće i kako hoće.

- Dosta nekih tema juče je pokrenuto i bio je vrlo izazovan dan, trajao je dugo, a na kraju i dalje ništa nije riješeno - rekao je Stanivuković.

Zahvalio je svim odbornicima koji su podržali to da se riješi pitanje tuđe njege i pomoći, pitanje plata u Gradskoj upravi.

-Danas je pušteno i 50 odsto zaostalih sredstav za tuđu njegu i pomoć za novombar roditeljima i starateljima djece sa poteškoćama u razvoju - rekao je Stanivuković to i dodao da se to inače isplaćuje do 15 decembra, ali su imali poteškoća zbog čega sve kasni.

-Izvinjavam se roditeljima i svima njima koji su čekali. Jednostavno, nije bilo sjednice nije bilo političke volje da bilo šta bude riješeno - kazao je on.U skupštinskoj sali su bili samo šef kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić, gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković, te nekoliko odbornika, mađu kojima Smiljana Babić Moravac iz PDP-a.

 Skupštini grada Banjaluka počela je juče raspravu o rebalansu budžeta za 2023. godinu, nakon što su odbornici na vanrednoj sjednici usvojili Prijedlog odluke o realokaciji budžetskih sredstava u javnim ustanovama.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da je realokacijom riješen ipak samo jedan dio izazova sa kojim se Banja Luka suočavala u proteklom periodu, te je još jednom napomenuo da je potrebno usvojiti i rebalans budžeta za 2023. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana