Nastavak programa u Stričićima, ovo je raspored

Srna
Nastavak programa u Stričićima, ovo je raspored

BANjALUKA - U Stričićima kod Banjaluke danas će biti nastavljen program 59. "Kočićevog zbora" kojem će prisustvovati rukovodstvo Republike Srpske.

Kulturno-umjetnički program "Snaga jedinstva" počeće u 11.00 časova kod Osnovne škole "Petar Kočić", a prisustvovaće mu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Prethodno će u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice u Stričićima u 9.00 časova biti služena liturgija i pomen Petru Kočiću i njegovom ocu Gerasimu, kojem će prisustvovati Višković.

Kod Spomenika poginulim borcima u 10.30 časova biće služen pomen junacima otadžbine, kojem će prisustvovati Višković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Nakon pomena, Višković i Stevandić položiće vijenac na Spomenika poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Program 59. "Kočićevog zbora" održava se od 22. do 25. avgusta u Beogradu, Banjaluci i Stričićima pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Vlade Republike Srpske.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sinoć je održana svečana akademija na kojoj je srpskom pjesniku Matiji Bećkoviću uručena "Kočićeva nagrada" za 2024. godinu.

Nagrada "Zmijanjče" dodijeljena je učenici devetog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Prijedora Tamara Bilbija za pjesmu "Moja Republika Srpska".

"Kočićev zbor" svečano je otvoren u petak u banjalučkom Parku Petar Kočić, dok je četvorodnevna manifestacija počela dan ranije u Beogradu, gdje su položeni vijenci i cvijeća na grob i spomenik Petru Kočiću, te održano književno veče "Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana