Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata i večeras na ulicama Banjaluke (FOTO, VIDEO)

GS
Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata i večeras na ulicama Banjaluke (FOTO, VIDEO)

Najveći grad Srpske i večeras je odisao mladošću i ljepotom, jer su ulicama Banjaluke prodefilovali maturanti Gimnazije.

Djevojke i mladići predivno sređeni, već oko 18 časova počeli su se okupljati u parku “Petar Kočić”.

Kako su rekli za Srpskainfo, predviđeno je da matursku zabavu nastave u Banskom dvoru.

Mia Ilisić kaže da planira upisati Biomedicinsko inžinjerstvo u Novom Sadu.

-Banjaluku volim najviše, ali nažalost, taj smjer nema kod nas. Za Gimnaziju me vežu samo najljepše uspomene. Beskrajno sam zahvalna za svaki dan proveden u toj školi, jer je svaki bio ispunjen smijehom, prijateljstvom i ljubavlju – rekla je ova simpatična djevojka.

Sa njom je saglasna i Milica Pušara, koja kaže da je za Gimnaziju vežu ljubav i drugarstvo.

-Želim upisati Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu ili Univerziteta u Banjaluci –rekla je ona.Sa druge strane Milan Macanović kaže da će školovanje nastaviti u drugom smjeru. Naime, želi da upiše Mašinski fakultet u Banjaluci.

-Banjaluka nudi dosta, ali mojim interesovanjima najviše je odgovarao ovaj fakultet. Srednja škola je najbitniji period do sada u mom životu. Upoznao sam dosta prijatelja i stekao mnog znanja, ali sam postao i zreliji –rekao je Macanović.Kada se, kako kaže, bude prisjećao srednje škole, uvijek će se u njemu buditi osjećaji ljubavi, sreće, ponosa i pripadnosti.

Zbog mature je veoma uzbuđen i Andrija Gajić.

-Ovo je dan kada će čitava generacija poslednji put biti zajedno. Nedostajaće mi srednja škola i prijatelji ali nisam toliko tužan, jer je pred svima nama je novi period sa raznim izazovima koje treba savladati –rekao je Gajić i dodao da u planu ima da upiše Elektro-tehnički fakultet u Sloveniji.

Kako je večeras bilo u samom centru Banjaluke pogledajte u foto galeriji koju je snimio naš fotoreporter Velibor Tripić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana