„Napredak“ organizovao humanitarnu akciju

GS
„Napredak“ organizovao humanitarnu akciju

BANjALUKA – Banjalučka podružnica Hrvatskog kulturnog društva (HKD) „Napredak“, uz pomoć prijatelja iz udruženja Međunarodni forum solidarnosti- Emmaus i novčanih sredstava koja su trebala biti utrošena na organizaciju kulturnih događaja u gradu na Vrbasu, obezbijedila je humanitarnu pomoć za najugroženije i najranjivije kategorije društva.

„Napredak“ je  zbog nemogućnosti održavanja kulturnih događaja sredstva preusmjeriio i organizovao humanitarnu akciju, pokazujući kako se u kriznim vremenima može pozitivno i humano djelovati.

- Ovi ljudi su ovisni o tuđoj brizi i pomoći svakodnevno, a što je naročito izraženo u kriznim situacijama poput ove koju je izazvala pandemija Kovida-19 kad smo svi pogođeni i zaokupljeni novonastalom situacijom - istakla je predjsjednica banjalučke podružnice HKD „Napredak“ Ružica Ševarika te dodala da je logičan slijed bio da se podružnica solidarizuje i pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Dodala je da je „Napredak“ uvijek imao kapacitet za empatiju i solidarnost što su primarni i temelji društva.

- Mi samo slijedimo primjer. Prošle sedmice je podijeljeno 25 paketa onima kojima je najpotrebnije, a ove sedmice nastavljamo  s dijeljenjem iste količine. Zahvaljujem se Ismiru Poturoviću  iz Muftijstva banjalučkog koji je posredovao da dođemo do prijatelja iz Emmausa - dodala je Ševarika. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana