Naljepnice preduslov za veći broj taksi vozila

M. V.
Naljepnice preduslov za veći broj taksi vozila

BANjALUKA - Novom odlukom o taksi prevozu na području grada usvojenoj na 20. sjednici Skupštine grada predviđeno je da poslije 31. marta, roka za preuzimanje naljepnica, vidi koliko taksi vozila neće obavljati djelatnost u skladu sa propisima i da taj broj bude nadoknađen.

Tako će biti riješen problem nedovoljnog broja taksi vozila u gradu, koji će za ovu godinu biti dopunjavan u skladu sa brojem preuzetih naljepnica, koje su osnov za rad taksi prevoznika na području grada.

Međutim, na osnovu saradnje sa samim taksi prevoznicima, kao i neposrednim istraživanjem utvrđeno je da u protekloj godini 13 lica nije preuzelo evidencione naljepnice.

- Da bi bio osiguran i podignut kvalitet obavljanja taksi djelatnosti u gradu, neophodno je da sva predviđena vozila zaista i budu na raspolaganju građanima - rekli su iz Gradske uprave.

Posljednji zaključak kojim je utvrđen maksimalan broj taksi prevoznika u Banjaluci donesen je još 2005. godine, a definisan je maksimalan broj od 265 vozila. Broj taksi vozila je aktuelan i danas, s obzirom na to da je i navedeni zaključak na snazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana