Nakon dvije decenije čekanja: U svom domu 120 boračkih porodica

Katarina Šaponja
Nakon dvije decenije čekanja: U svom domu 120 boračkih porodica

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je rješenja o upotrebnoj dozvoli za 120 porodica koje žive u stambenim boračkim zgradama u ulici Poljskog partizanskog bataljona u Trapistima.

Oni su na ovo čekali gotovo dvije decenije, a prvi čovjek grada je poručio da je njihova agonija završena.

- Stanari boračkih zgrada u Trapistima su bivši radnici “Čajavca”, udovice i djeca poginulih boraca, ratni vojni invalidi i veterani Vojske Republike Srpske, koji skoro dvije decenije žive u zgradi koja nije imala upotrebnu dozvolu. Oni su dobili stan, a nisu imali papire. U redu je jedna, dvije godine čekanja, ali oni su skoro 20 u ovim zgradama živjeli bez papira da je to njihova kuća, njihov dom. To je tužno, jer neki i nisu dočekali taj dan, da znaju da je to njihovo, a mnogi su živjeli u strahu. Za ovaj problem niko nije imao sluha - rekao je Stanivuković.

Kako je dodao, došao je među ove ljude sa željom da im riješi najveći problem, ali i da za Trapiste urade najviše.

Jedan od stanara Mirko Derović zahvalio je Gradskoj upravi na uloženom trudu naglasivši kako je njihov problem konačno riješen.

Ugovore su potpisali prije 18 godina, davne 2003. godine, a u stanove ušli 2009. godine, kada su već uveliko prošli svi ugovoreni rokovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana