Najviše pacijenata od 21 do 24 časa

V. P.
Najviše pacijenata od 21 do 24 časa

Banjaluka - U noćnoj smjeni Službe hitne medicinske pomoći radi pet ljekara a najveći broj pacijenata je u periodu od 21 do 24 časa. S obzirom na to da te gužve ne traju cijelu smjenu za sada nije potrebno povećavati broj doktora koji dežuraju.

Izjavila je to načelnica ove službe Nada Banjac i dodala da se to dešava uglavnom zbog pacijenata koji objektivno nisu hitni slučajevi.

- Oni dođu u Hitnu pomoć a mogu biti zbrinuti i u ambulanti porodične medicine - kazala je Banjac. 

Dodala je da je u prethodnom periodu u večernjim časovima bilo više pacijenata koji su se javljali zbog tegoba nastalih zbog visokih temperatura vazduha ali da nisu svi bili hitni.

- U svim slučajevima određuje se prvo stepen hitnosti, a to podrazumijeva da su neki pacijenti morali da pričekaju na pregled dok ljekari zbrinu hitne pacijente - navela je Banjac.
Kazala je da se nisu svi pacijenti javljali zbog lošeg zdravstvenog stanja prouzrokovanog visokim temperaturama.

- Bilo je i srčanih bolesnika sa bolovima u grudnom košu, promjenama krvnog pritiska te poremećajima srčanog ritma.  Tu su i neurološki pacijenti, odnosno oni sa moždanim udarom, epilepsijom, krizom svijesti, glavoboljama i slično.  Nije mali broj onih koji imaju abdominalne tegobe sa simptomima povraćanja te prolivom, razne povrede i alergijske reakcije na ujede insekata - navela je Banjac.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana