Najveće interesovanje za vrbasku lastu

D. S.
Najveće interesovanje za vrbasku lastu

Banjaluka - Tradicionalna manifestacija "Ljeto na Vrbasu" počinje u nedjelju, 12. jula skokovima sa Gradskog mosta u 17 časova. Do 19. jula kada se završava ljubitelje sportova na vodi, kulinarskih specijaliteta očekuje bogat program.

Kako su objasnili u Turističkoj organizaciji grada, koja je organizator ove 62. manifestacije, popularnu "vrbasku lastu" skakaće više od 20 takmičara iz Beograda, Kragujevca, Užica, Konjica, Mostara, Zenice, Sarajeva i Banjaluke.

- Istog dana, ali nešto malo ranije na plaži Zelena, ispod tvrđave Kastel, biće održana "Kotlićijada" - rekli su u TOBL-u.

Dodali su da će najmlađi učesnici "Ljeta na Vrbasu" imati priliku da svoje znanje i umijeće u fudbalu na pijesku, basketu i odbojci pokažu 16, 17. i 18. jula.

- Subota, 18. jul planirana je i za regionalni turnir veterana u vaterpolu, a uz učešće klubova iz Banjaluke, Beograda, Herceg Novog i Sarajeva na rijeci Vrbas kod Gradskog mosta - naglasili su u TOBL-u.

Posljednji dan manifestacije rezervisan je za takmičenje kajakaša i dajakaša, izbor najljepšeg dajaka, refting regatu, nastup ronilaca i spasilaca ronilačkih klubova "BUK",  "Argonaut" i "Pelagos" i takmičenje u sportskom ribolovu.

- Svim učesnicima manifestacije će biti dodijeljene nagrade i priznanja - podsjetili su u TOBL-u.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana