Najuređenije dvorište Mirka Agića

Danijela Stokanić
Najuređenije dvorište Mirka Agića

Banjaluka - Nagradu za najuređenije dvorište u tradicionalnoj akciji "Biramo najuređenije" dobio je Mirko Agić iz ulice Mlađe Ćusića, dok je nagrada za najuređeniji balkon otišla u ruke Živki Gogić iz ulice Radoslava Lakića.

Nagrade i priznanja učesnicima, među kojima su bili i predstavnici najuređenijeg prostora u kategoriji ZEV u ulici Ilije Garašanina 8a, te u kategoriji najuređnijeg školskog dvorišta iz OŠ "Ivo Andrić", juče je uručio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

On je rekao da akcija, koja je trajala od 25. aprila do 20. juna, predstavlja jednu vrstu iskazivanja odgovornosti prema svojoj okolini i životnom prostoru.

- Svi koji su učestvovali u akciji zaslužuju pohvale. Grad njihovom zaslugom izgleda ljepši i uređeniji - rekao je Gavranović. Fond nagrada u akciji bio je 5.000 maraka, a vrijednost pojedinačnih nagrada od 250 do 1.000 maraka.

Dvorište Mirka Agića specifično je po Titovoj pećini u malom, planini Šator i etno-kući.

- Uredio sam ga zbog sjećanja na Drvar. Radim u dvorištu stalno, po dva sata dnevno - rekao je vlasnik najljepšeg dvorišta.

Predstavnik najuređenijeg prostora u kategoriji ZEV u ulici Ilije Garašanina 8a Nada Bogojević rekla je da svi stanari zgrade učestvuju u uređenju.

- Očekujem da će i mlađa populacija, prepoznavši trud starijih stanara nastaviti posao uređenja životnog prostora - kazala je Bogojevićeva.

Direktor OŠ "Ivo Andrić" Željka Opačić kazala je da je ova škola osvojila nagradu zahvaljujući velikoj ljubavi koju prema uređenju prostora gaje njeni učenici.

- U našoj školi djeluje i ekološka sekcija. Pored toga, učenici ove škole, prošle godine, bili su i najuspješniji u akciji sakupljanja starog papira - dodala je Opačićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana