Najmlađi crtali i pisali o svom gradu

G.S.
Najmlađi crtali i pisali o svom gradu

BANjALUKA - Povodom Dana grada juče je u Domu omladine otvorena izložba učeničkih i radova mališana iz vrtića, te uručene nagrade onim čiji su likovni i literarni radovi o temi “Moj grad” ocijenjeni kao najbolji.

Nagrađen je kolektivni rad vrtića “Zvončica” iz Vrbanje, koji su dobili i pozivnicu vrtića iz prijateljskog grada Sremska Mitrovica da ih posjete na “Dečijoj bećarijadi”.

Ove godine za najbolji literarni rad proglašen je rad Marije Gavrić, učenice petog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić”. Na drugom mjestu je literarni rad Isaka Bećirbašića iz OŠ “Ivo Andrić”, a treće mjesto je osvojila Andreja Jungić iz OŠ “Aleksa Šantić”. Nagrađeni učenici za likovne radove su: Katarina Janković iz OŠ “Desanka Maksimović” - prvo mjesto, Strahinja Gvero iz OŠ “Branislav Nušić” - drugo mjesto i Aleksa Račić iz OŠ “Sveti Sava” - treće mjesto.

Pristigli radovi svih učenika, koji su učestvovali u ovom takmičenju, krasiće izložbeni prostor Doma omladine narednih sedam dana, a za najbolje radove iz svake kategorije pripremljene su prigodne novčane nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana