Najljepše dvorište u Banjaluci Radmile Damjanović

Vesna Popović
Najljepše dvorište u Banjaluci Radmile Damjanović

Banjaluka - Najljepša dvorišta na području grada imaju Radmila Damjanović iz ulice Momčila Popovića i Osnovna škola "Branko Ćopić" u Boriku. Tako je odlučio žiri u tradicionalnoj akciji Gradske uprave "Biramo najuređenije".

Gradonačelnik Slobodan Gavranović juče je najuspješnijim uručio nagrade, a u 14. manifestaciji birani su najuređenije dvorište, školsko dvorište, prostor u stambenim zgradama i najljepši balkon.

- Ovo je samo jedna od naših akcija kojom želimo da uljepšamo naš grad, a njen smisao je uređenje svakog kutka. U proljeće imamo akciju uređenja grada, a ove godine smo je počeli iz dvorišta OŠ "Branko Ćopić" i, evo, baš ta škola je dobila nagradu za najljepše školsko dvorište - dodao je Gavranović.

Vlasnica najljepšeg dvorišta Radmila Damjanović rekla je da joj je ova nagrada podsticaj da i dalje radi i trudi se da njeno dvorište što bolje izgleda.

- Sedmično provedem tri sata uređujući dvorište. Drago mi je zbog prve nagrade, jer se nisam sama prijavila, već je to učinio sin bez mog znanja. Da iznenađenje bude potpuno, on me je dva dana prije dolaska komisije obavijestio da će doći da pogledaju dvorište - rekla je Damjanovićeva koja je kao prvoplasirana osvojila novčanu nagradu od 400 KM.

Drugo mjesto pripalo je Dejanu Ćetojeviću iz ulice Čarlija Čaplina, dok je treća bila Dinka Gajić iz Pervana.

Direktor OŠ "Branko Ćopić" Branislava Pejašinović  rekla je da je titula najljepšeg školskog dvorišta rezultat ljubavi i rada koji su uložili učenici i zaposleni.

- Trudimo se da naše dvorište bude uređeno kako bi se svi u njemu što ljepše osjećali - kazala je Pejašinovićeva.

Kada su u pitanju školska dvorišta, Poljoprivredna škola je zauzela drugo, a OŠ "Jovan Cvijić" treće mjesto.

Vlasnik najljepšeg balkona je Mirko Agić iz ulice Mlađe Ćusića, specijalna nagrada za pokazani entuzijazam pripala je ZEV-u iz ulice Italijanskog bataljona Mateoti, te Draganu Đurđeviću za doprinos u obnovi dendrofonda u dvorištu Poljoprivredne škole.

Akcija "Biramo najuređenije" trajala je od 5. aprila do 31. maja, a nagradni fond je bio 3.000 KM. Pored novčanih nagrada, vlasnica najuređenijeg dvorišta je od kompanije "Elta kabel" dobila mobilni telefon, a OŠ "Branko Ćopić" godinu besplatnog korišćenja interneta.

Krovni vrt

Najuređeniji prostor stambenih zgrada ima Zajednica etažnih vlasnika Carice Milice 38 i 40 u Obilićevu. Stanari su napravili krovni vrt.

- Prostor je bio neiskorišćen i na njemu su se okupljali oni koji ne žive u našoj zgradi i pravili štetu. Odlučili smo da iskoristimo ovaj prostor da napravimo mjesto u kojem će se stanari moći družiti - rekao je predstavnik ovog ZEV-a Momčilo Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana