Najljepša manifestacija u gradu: Otvoren Dječiji sajam u Banjaluci (FOTO)

D.B.
Najljepša manifestacija u gradu: Otvoren Dječiji sajam u Banjaluci (FOTO)

BANjALUKA- Banjaluka je domaćin petog po redu Dječijeg sajma, koji je i ove godine donio raznovrsne sadržaje za djecu i cijelu porodicu.

Jubilarno peto izdanje ove manifestacije svečano je otvorio gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je ujedno iskoristio priliku da čestita organizatorima na uspješnoj organizaciji.

-Čestitam organizatorima na sjajnoj organizaciji. Drago mi je što je Grad Banjaluka već petu godinu za redom podržao ovu već tradicionalnu manifestaciju, koja je u potpunosti posvećena djeci kroz niz zabavnih i edukativnih sadržaja, ali i mnoštvo proizvoda za djecu koje se mogu nabaviti po akcijskim cijenama – istakao je Stanivuković.

Dodao je da je zaista prekrasno da na jednom mjestu imate sve što je potrebno jednom djetetu i jednoj porodici, te da će Grad i u budućnosti podržavati ovu značajnu manifestaciju, jer su i sve politike u svojoj suštini usmjerene na djecu.

-Grad Banjaluka je sve svoje politike usmjerio ka stvaranju boljih uslova za našu djecu.Sve naše politike podrške od one koje se ostvaruje pri rođenju djeteta, do besplatnih građevinskih dozvola, besplatnih placeva, besplatnih udžbenika, subvencija za vrtiće imaju isti korijen – a to je dijete – istakao je gradonačelnik.

Osim toga on je naveo da se posebna pažnja prema djeci vidi i kroz niz sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija u okviru kojih se uvijek sa velikom pažnjom priprema i poseban program za naše najmlađe.

Predstavnik kompanije M:tel, Stefan Ličina kazao je da je ova društveno-odgovorna kompanija ponosna što već godinama podržava Dječiji sajam.

-Ponosni smo što godinama podržavamo ovaj događaj, koji promoviše zajedništvo i kod naših najmlađih stvara osmijeh na licu, jer Dječiji sajam u Banjaluku uvijek donosi radost i igru. Za našu kompaniju ovaj događaj ipak nije samo zabava, već prilika da njegujemo i prijateljstvo, koje će zasigurno trajati još dugi niz godina – kazao je Ličina.

Na dvodnevnom sajmu u dvorani „Borik“ za najmlađe pripremljeni su posebni sadržaji.

Kako su kazali organizatori, uz veliki broj izlagača koji će predstaviti svoje proizvode iz oblasti hrane, higijene i naravno svijeta igračaka, veliki akcenat ove godine stavljen je na učenje i sportsku aktivnost djece koja je neophodna za pravilan razvoj mališana.

Ulaz na Sajam je besplatan, a vrata Sportske dvorane “Borik” otvorena su za sve posjetioce od 10 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana