Najavljen sastanak u vezi sa novim modelom subvencionisanja boravka djece u privatnim vrtićima

GS
Najavljen sastanak u vezi sa novim modelom subvencionisanja boravka djece u privatnim vrtićima

Gradski menadžer, Bojan Kresojević najavio je da će naredne sedmice biti održan sastanak u vezi sa novim modelom subvencionisanja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama.

- U prethodnom periodu se pokazala jasna potreba za uređenjem oblasti određivanja cijena boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama, usljed povezanosti sa suštinom subvencionisanja. Stoga ćemo naredne sedmice održati sastanak sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova radi kreiranja novog modela subvencionisanja i određivanja kontrolisanja cijena u privatnim ustanovama, kako bi se našlo rješenje u interesu svih zainteresovanih strana – kazao je gradski menadžer.

Prema njegovim riječima, jedna od novina bi mogli biti ugovori predškolskih ustanova sa Gradom, kojim bi se definisala prava i obaveze, te uredila sva potrebna pitanja od interesa za djecu i roditelje.

- Sigurno će ovo biti složen proces, ali vjerujem u konstruktivan doprinos svih učesnika pronalasku najboljeg rješenja – zaključio je gradski menadžer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana