Nagrade dodatni motiv za dalji rad

Vesna Popović
Nagrade dodatni motiv za dalji rad

Banjaluka - Izuzetno nam je drago da je Gradska uprava odala priznanje za trud i rad koji mi ulažemo u obrazovanje, a svetosavske nagrade koje smo dobili motiv su više za dalji rad.

Ovo su u petak poručili najbolji učenici gradskih srednjih škola.

Na svečanosti povodom školske slave Svetog Save u Kulturnom centru Banski dvor 17 odlikaša nagrađeno je sa po 150 maraka i knjigom "Ko lepi san", autora Nadežde Lazarević-Kovačević.

Za učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole Mariju Milinović nagrada grada je veliki podstrek.

- Željela bi da poručim svim mladim ljudima da istraju u radu na sebi, da svakog dana misle dobro, da čine dobra djela i da dijele dobro sa drugima kao što je to činio i Sveti Sava - kazala je Milinovićeva.

Njen vršnjak iz Gimnazije Miloš Malešević istakao je da dodjela svetosavskih nagrada ima poruku za mlade da grad primjećuje i cijeni rad srednjoškolaca.

- Ona će svakako djelovati stimulativno na nas dobitnike da se dalje obrazujemo, ali i one koji žele da svojim uspjehom i radom u školi zasluže priznanje - istakao je Malešević.

Učenik četvrtog razreda Opće gimnazije Katoličkog školskog centra "Ivan Merc" Ivan Ilić nije krio zadovoljstvo zbog nagrade koju je dobio od grada.

- Ovo je veliki motiv za dalje obrazovanje - rekao je Ilić.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da 17 gradskih srednjih škola pohađaju 10.034 učenika.

- Iz svake nagrađujemo po jednog učenika i biti među 17 najboljih od tolikog broja đaka je stvarno veliki uspjeh. Kroz ovu nagradu na simboličan način tim učenicima želimo dati dodatni podstrek da sa takvim radom i nastave. Isto tako, ovo je i nagrada njihovim profesorima i roditeljima koji svake godine rade sa ovom djecom i bez kojih njihov uspjeh ne bi bio moguć - kazao je Banjac.

Nagrađenima je poručio da i dalje treba vrijedno da rade i uče jer je samo tako moguć uspjeh.

- S obzirom na dosadašnje rezultate i njihov entuzijazam, ne vjerujem da će to biti problem - dodao je Banjac.

Dobitnici

Nagrade su dobili: Miloš Malešević, Dijana Todorović, Marija Milinović, Bojana Derajić, Đorđe Stanivuk, Dragana Latinović, Nataša Kovačević, Tamara Tolimir, Konstadina Lujić, Nikola Marić, David Savković, Mina Katanić, Nada Ćulibrk, Ognjen Radonjić, Ivan Ilić, Gorana Ćoćkalo i Bogdan Hrvač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana