Nagrada "Vladan Kos" šesti put dodijeljena đaku generacije Ekonomske škole

Aleksandra Todorović
Foto: Dražen Pozderović

Učenici generacije u Ekonomskoj školi Anđela Blagić u petak je uručena nagrada "Vladan Kos", koja se već šesti put dodjeljuje u znak sjećanja na tragično preminulog Vladana Kosa, nekadašnjeg učenika generacije ove škole.

Blagićeva je za "Glas Srpske" rekla da je počastvovana što je baš ona učenik generacije i kako se ponosi nagradom.

- Za mene je ovo velika čast ali i velika odgovornost. Zahvalna sam profesorima i nastavnicima iz osnovne i srednje škole koji su se nesebično trudili da nam prenesu znanje - kazala je Blagićeva.

Istakla je da je ispočetka bilo naporno pratiti nastavu onlajn.

- Nismo se mogli družiti sa drugarima iz školskih klupa i normalno pratiti nastavu, ali uprkos svemu, trudila sam se da to ne utiče na mene i da ostvarim odličan uspjeh - kaže Blagićeva.

Dodala je da joj je idući korak upisivanje Ekonomskog fakulteta, te da se nada da će i tamo nastaviti da niže odlične rezultate.

Direktorica Ekonomske škole Sonja Tomaš Miskin kazala je da je izuzetno ponosna što su maturanti i nastavnici, uprkos teškoj situaciji, prisustvom upriličili prijem povodom dodjele diploma.

- Veoma sam ponosna na ovu generaciju, koja je ujedno i jedna od najboljih koju je Ekonomska škola imala. Dodijelili smo nagrade najboljim od najboljih, koji su kroz obrazovni proces pokazali odlične ocjene i primjerno vladanje - rekla je Miskinova i dodala da su đaci pokazali izuzetnu zrelost jer su zbog pandemije ostali uskraćeni za odlazak na ekskurziju i svečanu proslavu maturske večeri.

Maturantima je poželjela sreću i uspjeh u daljem školovanju.

Predstavnik generacije kojoj je pripadao tragično preminuli Vladan Kos, Milica Brđanin, istakla je da je ovo šesta godina da se najboljim učenicima dodjeljuje nagrada u znak sjećanja na njega.

- Ove godine su nam se priključili i drugari iz Društva za upravljanje penzijskim rezervnim fondom Banjaluka i mnogo smo im zahvalni na podršci - naglasila je Brđaninova. Potvrdila je da nisu odustali od ideje o osnivanju fonda "Vladan Kos", bez obzira na pandemiju.

- Nadam se da ćemo se u budućnosti ovim više baviti kako bismo podstakli i nagradili mlade naraštaje i očuvali vrijednosti koje je i naš Vladan njegovao - rekla je Brđaninova.

Vladan Kos je preminuo 2015. godine u nesreći na bazenu u Eko-centru "Ljekarice".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana