Nagrada “Vladan Kos” peti put dodijeljena đaku generacije Ekonomske škole: Peticama čuvaju sjećanje na druga

Ilijana Božić
Nagrada “Vladan Kos” peti put dodijeljena đaku generacije Ekonomske škole: Peticama čuvaju sjećanje na druga

BANjALUKA - Učenica generacije u Ekonomskoj školi Milica Tutorić juče je primila nagradu “Vladan Kos” koju su ustanovili drugovi tragično preminulog Vladana Kosa, nekadašnjeg učenika generacije ove škole.

Profesorica Ljiljana Zrnić kaže da se ova nagrada dodjeljuje pet godina na inicijativu Vladanovih drugova iz generacije.

- Vladan je bio đak svoje generacije, ali i dobra osoba, tako da je poređenje s njim zaista poređenje sa najboljim. Bio je izuzetan đak i student, a bio mu je ostao magistarski rad na Ekonomskom fakultetu. Bio je i dobar sportista, ribolovac i ljubitelj muzike, a prije svega izuzetan čovjek i prijatelj - rekla je Zrnićeva.

Istakla je da mnogi Vladanovi prijatelji kažu da upravo njemu mogu zahvaliti za uspjehe u srednjoj školi i na fakultetu.

- Nama ostaje samo da gajimo uspomenu na njega i da njegovo ime sačuvamo od zaborava. Važno je da ističemo dobre osobine koje je Vladan imao. Naša Milica zaslužila je nagradu jer posjeduje sve vrline odličnog đaka i kvalitetne osobe - kazala je Zrnićeva.

Vladanov prijatelj iz školskih klupa Danijel Trivić rekao je da je želja svih Vladanovih drugara da osnuju fondaciju pod njegovim imenom koja bi pomagala najboljim učenicima Ekonomske škole.

Učenica generacije Milica Tutorić kazala je da se ponosi nagradom.

- Mogu samo da zamislim kakav je Vladan Kos bio čovjek kada je imao ovakve prijatelje. Važno je učiti, ali je važno i biti prijatelj sa onima sa kojima dijelimo srednjoškolske brige i radosti. Uspjeh je lijep samo onda kada ga imamo s kim podijeliti i kada se neko raduje s nama - kazala je Milica. 

Izvršni direktor Udruženja ekonomista “SWOT” Saša Grabovac uručio je laptop nagrađenoj učenici.

- Naše udruženje godinama podržava najbolje učenike i studente ekonomskih škola i fakulteta u RS. Želimo na taj način da promovišemo prave vrijednosti i podržimo dobre i vrijedne učenike i studente - kazao je Grabovac.

Vladan Kos preminuo je 2015. u nesreći na bazenu u Eko-centru “Ljekarice”.

 Maturanti

Direktorica Ekonomske škole Sonja Tomaš-Miskin maturantima je poželjela sreću i uspjeh u daljem školovanju i životu. Uručene su nagrade najboljim učenicima, a direktorica je istakla da je ponosna što na mladim licima vidi optimizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana