Na sjednici skupštinskog Kolegijuma usvojeno svih 46 tačaka dnevnog reda

S. B.
Foto: Sara Bojanić

BANjALUKA - Na nastavku sjednice Kolegijuma Skupštine grada usvojeno je svih 46 tačaka dnevnog reda, te je odlučeno da će šesnaesta sjednica Skupštine grada Banjaluka biti održana u utorak 19. jula sa početkom u devet časova.

Na narednoj sjednici Skupštine grada odbornici će raspravljati o toplovodnoj mreži u gradu, pitanju neradne nedjelje, pitanju javnog gradskog prevoza, te o velikom broju regulacionih planova. Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić kazao je da je današnji Kolegijum završen u rekordnom roku.

- Prijedlog skidanja tačaka nije prošao. Glasanje je bilo jednoglasno i svih 46 tačaka će se naći na redovnoj sjednici skupštine grada - kazao je Ilić.

Naglasio je da će nadolazeća sjednica biti posljednja sjednica do oktobra. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je prethodne noći sa svojim saradnicima pripremao strategiju kako bi adekvadno odreagovali na nekorektno ponašanje skupštinske većine.

- Već mjesecima skupštinska većina odbija usvajanje tačaka dnevnog reda koje bi Banjaluci donijele prihode. Ovo danas možemo smatrati pobjedom ali i dalje je sve neizvjesno, jer komisija može mimo očiju javnosti ipak odbiti tačke dnevnog reda - kazao je Stanivuković.

Naglasio je da je ova sjednica strateški važna, jer su ovi projekti od velikog značaja za Banjaluku.

- Usvojene tačke dnevnog reda Banjaluci će dovesti prihode od 11 miliona. Iako smo prevazišli prvu prepreku u vidu kolegijuma i dalje moramo čekati odluku komisije - naglasio je Stanivuković

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana