Na semaforu kod Narodnog pozorišta oštećene instalacije i kablovi

GS
Foto: Glas Srpske

BANjALUKA - Jedan od uočenih kvarova na semaforu kod Narodnog pozorišta, a koji je otklonjen je oštećenje instalacija koje povezuju semafor sa kontrolerom zbog čega je dolazilo do kratkih spojeva. Takođe, utvrđena su oštećenja kablova koji prolaze kroz portalne stubove, saopšteno je iz Gradske uprave

"Aktivnosti na utvrđivanju kvara na semafora kod Narodnog pozorišta još uvijek traju i do sada su ispitane kablovske instalacije, davači svjetlosnih signala kao i sam kontroler", kazali su iz Gradske uprave za "Nezavisne".

Navode da od utorka, 31. avgusta semafor kod Narodnog pozorišta Republike Srpske nije u funkciji te da se odmah pristupilo utvrđivanju kvara, a s obzirom da se radi o jednoj od važnijih i saobraćajno - opterećenijih raskrsnica u gradu, regulisanje saobraćaja vrše službena lica MUP-a.

Dodali su da, iako su radnici u srijedu uspjeli da na kratko uspostave rad semafora, na njemu je ponovo došlo do kvara i semafor je van fukcije.

"Imajući u vidu da je riječ o veoma frekventnoj raskrsnici, molimo građane i vozače na strpljenje i dodatni oprez", naveli su iz banjalučke Gradske uprave.

Dodaju da je nadležno Odjeljenje blagovremeno obavijestilo nadležnu Policijsku stanicu za bezbjednost saobraćaja, koja fizički reguliše saobraćaj na ovoj lokaciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana