Na sedam linija najbrojniji putnici

V. P.
Na sedam linija najbrojniji putnici

Banjaluka - Od ukupno 23 linije gradskog prevoza na sedam se prevozi najviše putnika, rekli su u Odsjeku za saobraćaj.

Dodali da je riječ o linijama: 13 Lazarevo - Obilićevo, broj 1 Mađir - Ortopedija - Nova bolnica, 13P Obilićevo, Krfska ulica - Petrićevac, 14 Starčevica - Centar - Starčevica, 6 Autobuska stanica - Lauš - Saračica, 13A Centar - Zalužani i 10 Autobuska stanica - Obilićevo.

- Stanje u javnom prevozu se prati svakodnevno i prave se analize da bi bilo utvrđeno da li su zadovoljene potrebe građana, te da se u slučaju potrebe urade korekcije postojećih polazaka ili uvedu novi - rekli su u ovom odsjeku.

Dodali su da su sa tim ciljem prethodnih dana brojali putnike na gradskim linijama broj 8, 12, 13B i 20, te na prigradskim za Durale, Gradinu, Ramiće i Ledenice.

- U toku je obrada podataka nakon čega ćemo znati da li će biti potrebne korekcije - rekli su u ovom odsjeku.

Sistem javnog prevoza putnika na području grada je veoma veliki i složen, autobusi mjesečno pređu oko 670.000 kilometara, odnosno osam miliona kilometara na godišnjem nivou.

Sastoji se od 23 linije gradskog prevoza, ukupne dužine 212,24 kilometara i 34 linije prigradskog prevoza, ukupne dužine 788,70 kilometara, podijeljene u pet grupa. U toku jednog radnog dana realizuje se oko 2.300 polazaka u oba smjera, sa oko 100 autobusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana