Na proljeće na Manjači počinje gradnja azila za pse

Srna
Na proljeće na Manjači počinje gradnja azila za pse

BANjALUKA - Na proljeće bi trebalo da počnje gradnja novog azila za pse na Manjači, a procijenjena vrijednost iznosi 130.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

U toku je javna nabavka za izbor izvođača radova, a, prema projektu, budući azil prostiraće se na 20.000 metara kvadratnih, na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra "Manjača". 

Iz Odjeljenja za komunalne poslove, koje vodi ovaj projekat zajedno sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela, istakli su da je prvom fazom izgradnje predviđeno da se objekat opremi svom potrebnom infrastrukturom koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio. 

Iz resornog odjeljenja su pojasnili da je u prvoj fazi predviđeno postavljanje ograde sa ulaznim kapijama, te dovođenje u funkciju jednog objekta koji bi služio za smještaj pasa. 

"U sljedećoj fazi izgradnje, biće saniran još jedan objekat. Ovaj objekat služiće za skladištenje hrane, ali i za karantin, gdje će psi biti pregledani prije smještanja. Unutar objekta predviđeno je smještanje pasa u boksove kako bi se razvrstali po pasminama i veličinama", naveli su iz resornog odjeljenja. 

Sadašnji azil nalazi se u naselju Ramići i svojevremeno je izgrađen kao privremeno rješenje, zbog čega je odlučeno da se na prihvatljivijoj lokaciji gradi novi objekat kao trajno rješenje

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana