Na proljeće iscrtavanje horizontalne signalizacije

M. V.
Na proljeće iscrtavanje horizontalne signalizacije

BANjALUKA - Pokrenute su procedure kako bi se, po završetku zimske sezone, pristupilo obnovi horizontalne saobraćajne signalizacije na teritoriji Banjaluke, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve

- Javna nabavka je u toku, a po okončanju tenderskih procedura pristupiće se iscrtavanju na gradskim saobraćajnicama i lokalnim putevima. Imajući u vidu da je održavanje pojedinih saobraćajnica na području grada, poput istočnog i zapadnog tranzita i Karađorđeve ulice u nadležnosti “Puteva RS”, grad će upoznati to preduzeće s gradskim planom obnove horizontalne saobraćajne signalizacije te predložiti da se usklade i sinhronizuju ove aktivnosti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta i zadovoljstva korisnika, kao i unapređenja bezbjednosti saobraćaja - kažu iz odjeljenja.

I ove godine planirano je da se na pojedinim lokacijama, kao što su zone škola te zone s većim brojem učesnika u saobraćaju, za obilježavanje horizontalne signalizacije primijeni dvokomponentna hladna plastika, kako bi se obezbijedila trajnost oznaka. Napominju da će se biti obilježene biciklističke staze i prelazi sa ciljem povećanja bezbjednosti, jer je dolaskom ljepšeg vremena povećan i broj biciklista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana