Na pomolu obnova igrališta u Lorkinom naselju

Vanja Žarković
Foto: Glas Srpske

Dugo očekivana obnova dotrajalog igrališta u Lorkinom naselju konačno je na pomolu, donoseći radost mališanima i olakšanje njihovim roditeljima.

Decenijama omiljeno mjesto mnogih generacija, koje je već duže vrijeme nebezbjedno za igru,  uskoro bi trebalo da dobije novi sjaj i moderne sprave. Iz Gradske uprave su prepoznali potrebu za intervencijom te su za “Glas Srpske” istakli da je u toku javna nabavka za izbor izvođača radova, nakon čega će početi sanacija igrališta. 

- Osim u Lorkinom naselju, planirana je rekonstrukcija i ostalih igrališta u ulicama Carice Milice, Srđe Zlopogleđe, Save Ljuboje, Tarasa Ševčenka, ali i igrališta u naseljima Borik i Centar - istakli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Podsjetili su da je ove godine već obnovljeno nekoliko igrališta u gradu.

- U toku je i izgradnja nekoliko novih igrališta, poput onih u naseljima Česma i Rosulje, gdje se radovi privode kraju - istakli su iz odjeljenja.

A wooden swing set in a parkDescription automatically generated

Da je igralištu u Lorkinom naselju potrebna hitna sanacija, smatraju roditelji koji svakodnevno ovdje dovode djecu. Kažu da su polomljene ljuljaške i klackalice, te oronule kućice za tobogane postale svjedoci vremena koje je davno prošlo.

- Nadamo se da se neće odužiti procedura u vezi sa obnovom i da će naša djeca ovog ljeta osjetiti čari novog igrališta. Iz drvene kućice na toboganu su do prije par dana virili ekseri. Ručke na konjićima su odavno otpale. Jedina ljuljaška za bebe je potpuno uništena, a od klackalice je ostalo samo postolje. Takođe, ljuljaške za stariju djecu nisu u upotrebi - kazala je Anja Popović koja sa djecom posjećuje ovo igralište.

Njene komšije su saglasne da je igralište u Lorkinom naselju više od mjesta za igru. To je zelena oaza usred grada, gdje se okupljaju i djeca iz okolnih naselja. 

- Osim igranja, ovdje organizujemo razne aktivnosti, kao što su piknici, maskenbali, ali i proslave rođendana. Sa nestrpljenjem čekamo radove koji će omogućiti mališanima da uživaju u bezbjednoj igri na novim spravama - rekla je Dragana K., majka osnovca i trogodišnje djevojčice.

A wooden structure with a ladderDescription automatically generated

Ona je istakla da dječji mobilijar godinama nije obnavljan. 

- Komšije su popravljale dotrajale sprave koliko su mogle, ali više se ne mogu ni popraviti. Neophodna je zamjena - istakla je ona.

Paprikovac

Iz Odjeljenja za komunalne poslove su istakli da će uskoro početi izgradnja dječjeg igrališta u naselju Paprikovac, na uglu ulica Vojvođanska i Ranka Šipke.

- Raspisan je tender za izbor izvođača radova - istakli su iz odjeljenja.

Tako će najmlađi sugrađani dobiti uređen kutak za igru sa ljuljaškama, klackalicama, njihalicama, toboganima...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana