Na Petrićevcu počinje izgradnja vrtića i mjesne zajednice

Aleksandar Stojanović
Na Petrićevcu počinje izgradnja vrtića i mjesne zajednice

Banjaluka - Nazire se kraj višegodišnjim mukama mještana Petrićevca sa nedostatkom vrtića i prostora za mjesnu zajednicu jer će narednih dana biti raspisan tender za izgradnju ovih ustanova u okviru višenamjenskog objekta.

Izgradnja višenamjenskog objekta u okviru kojeg će biti i vrtić, kako su istakli iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, puno će značiti za mještane Petrićevca.

- Budući vrtić će imati kapacitet za smještaj stotinu djece i mnogo će značiti roditeljima i mališanima ovog naselja - rekli su iz centra.

Majka dvoje djece iz ove mjesne zajednice Maja Majstorović istakla je da je srećna što će višedecenijski problem nedostatka obdaništa biti konačno riješen.

- Starije dijete nije imalo gdje da ide u vrtić, pa smo suprug i ja morali da plaćamo tetu koja je čuvala sina. Kćerkica je već tog uzrasta i nadam se da ćemo je  upisati u novi vrtić ovdje na Petrićevcu - rekla je Majstorovićeva.

Istovremeno, privedena je kraju izgradnja prvog dijela višenamjenskog objekta na Petrićevcu, odnosno prostorija ambulante. Postavljene su vodovodne i elektroinstalacije, montirana stolarija te obavljeni unutrašnji i fasaderski radovi.

- Time je privedena kraju prva faza izgradnje višenamjenskog objekta - naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

I ovaj projekat se odvija u okviru investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”.

- Ambulanta, u čiju je izgradnju grad uložio 210.000 KM, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki s izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom - zaključili su iz odjeljenja.

Pomoć Srbije

Grad je konkurisao za donatorska sredstva kod Vlade Republike Srbije, koja je za ovaj projekat na Petrićevcu obezbijedila dodatnih 800.000 evra. Konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić ranije je kazao da se pomoć Srbije vidi na konkretnim djelima.

- Srbija je u posljednje vrijeme dala više od 30 miliona evra za podršku lokalnim zajednicama u RS - istakao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana