Na jesen novi rekreativni sadržaji u naselju Sime Matavulja

Srna
Na jesen novi rekreativni sadržaji u naselju Sime Matavulja

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Sime Matavulja rekreativci bi već na jesen trebalo da dobiju nove sadržaje, a vlasnici pasa uređen prostor za igru svojih ljubimaca, u okviru projekta vrijednog više od 200.000 KM, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove. Za realizaciju ovih projekata u toku je postupak izbora izvođača radova, a između stambenih zgrada i tranzita predviđena je gradnja trim staze, terena za basket i terena za boćanje.

 

"Postojeći fudbalski i teren za odbojku u tom naselju biće obnovljeni", naveli su iz resornog odjeljenja.

U naselju Sime Matavulja, osim sportskih terena, biće sagrađen park za pse, što bi, uz park na Banjalučkom polju, bio drugi uređen prostor u Banjaluci za kućne ljubimce.

"Razumijemo potrebu sugrađana da svoje ljubimce izvedu na neko uređeno mjesto i zato se nastoji raditi i na tom polju", istakli su u resornom odjeljenju.

U ovom naselju već postoji dječije igralište koje se redovno održava, kao i teretana na otvorenom.

"I ove aktivnosti izvode se u okviru nastojanja da se širom grada izgradi što više rekreativnih sadržaja. Tako su u posljednje vrijeme, ovakvi slični projekti već realizovani u podnožju naselja Stračevica, gdje su sagrađene trim staza i teretana na otvorenom", podsjetili su iz Odjeljenja.

Trim staze sagrađene su i u Parku "Mladen Stojanović", na Banj brdu i uz obalu rijeke Vrbasa, od mosta Venecija do Rebrovačkog mosta.

Nove teretane u prirodi dobili su stanovnici banjalučkoh mjesnih zajednica Lazarevo, Česma i Obilićevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana