“Mozaik prijateljstva” pokrenuo akciju za izgradnju kuće porodici Tubonjić: Humanitarci žele da Milica dobije zvjezdano nebo

Jelena Tanacković
“Mozaik prijateljstva” pokrenuo akciju za izgradnju kuće porodici Tubonjić: Humanitarci žele da Milica dobije zvjezdano nebo

BANjALUKA - Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” pokrenulo je još jednu humanitarnu akciju za pomoć porodici Tubonjić, čija kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma.

Predsjednik “Mozaika prijateljstva” Miroslav Subašić kazao je za “Glas Srpske” da je ova inicijativa pokrenuta sa ciljem da maloj Milici izgrade novu kuću i obezbijede zvjezdano nebo u njenoj sobi. On je pozvao sve građane, koji su u mogućnosti, da i ovaj put iskažu empatiju i humanost.

- Porodica Tubonjić, koja živi na Manjači, bije veliku bitku. Naime, mala Milica od rođenja ima cerebralnu paralizu i nepoznati sindrom. Ova djevojčica i njena porodica živi u veoma lošim uslovima. Miličina želja jeste da dobije zvjezdano nebo u svojoj sobi i da konačno svi žive u boljim uslovima - rekao je Subašić.

Humanitarni broj 1434 aktivan je od 1. januara 2022. godine, a pozivom na njega svi stanovnici Republike Srpske mogu donirati dvije KM, kako bi pomogli Milici i njenim roditeljima da izgrade ljepši dom.

- Pozivom na broj 1434 dajete mali doprinos akciji, u kojoj se nadam da ćemo uspjeti svi zajedno, da još jednom pokažemo kako smo humani, kao i do sada - kazao je Subašić.

Tubonjići imaju još dva sina, a kako bi preživjeli svi rade na dnevnicu. Otac Ćiro, takođe, je bolestan. Svi imaju samo jednu želju, da nekako Milici obezbijede pristojan dom.

Subašić je podsjetio da se u praznične dane često ponavlja izreka “dobro se dobrim vraća” te da ljudi koji su u stanju socijalne potrebe ne zaboravljaju svoje humanitarce.

- Nedavno smo posjetili porodicu Kovačević koja je bila u veoma lošoj situaciji. Njihov sin Nikola ima Volfov sindrom. Mi smo bili organizovali humanitarnu akciju u kojoj smo pomogli da se prikupe sredstva za njihov bolji život. Toj porodici sada je mnogo olakšan život. Nedavno su donirali hranu za javnu kuhinju i uz osmijehe su je podijelili s onima koji nemaju - rekao je Subašić.

Dodao je da su stanovnici Banjaluke veoma humani, te da su obezbijedili paketiće za djecu i hranu za prazničnu trpezu.

- Do sada smo podijelili više od 800 novogodišnjih paketića, a najviše sam ponosan na ljude i na grad koji su i bez našeg pitanja pomogli da spremimo obroke pune ljubavi - kazao je Subašić.

“Humani” parking

Miroslav Subašić podsjetio da je od uplate “humanog” parkinga novac izdvojen za tri porodice.

- Jedna od njih jeste i porodica Tubonjić. Nemamo uvid u raspodjelu tih sredstava, to je u nadležnosti grada - kazao Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana