“Mozaik prijateljstva” organizuje turnir u stonom tenisu: Novac od kotizacija utrošiće na kupovinu hrane

Sara Bojanić
“Mozaik prijateljstva” organizuje turnir u stonom tenisu: Novac od kotizacija utrošiće na kupovinu hrane

BANjALUKA - Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” u nedjelju organizuje turnir u stonom tenisu, a sav novac od uplaćenih kotizacija biće utrošen za kupovinu namirnica neophodnih za javnu kuhinju “Obrok ljubavi”, koja djeluje u okviru ovog udruženja.

Kazao je to za “Glas Srpske” predsjednik “Mozaika prijateljstva” Miroslav Subašić, napomenuvši da će ovaj jednodnevni turnir početi u devet časova.

- Naš cilj je da prikupimo 50 prijava za učešće na turniru, jer želimo da od kotizacija, koje će biti uplaćene, napravimo bar dva dnevna obroka za korisnike javne kuhinje “Obrok ljubavi” - kazao je Subašić.

Naglasio je da, osim toga, žele i da podstaknu mlade da se više bave sportom.

- Želimo da mlade ljude sklonimo sa ulice i iz zagušljivih kafana. Biće nam drago ako mnogo njih bude na našem turniru i ako se budu zanimali sportom, bar taj jedan dan - naglasio je Subašić.

Pojasnio je da je globalna kriza dovela u nepovoljan položaj i ovu javnu kuhinju, jer su gotovo sve namirnice poskupjele.

- Trenutno nam je najpotrebnije sve ono što se najbrže troši, luk, mrkva, kupus, krompir… Povrće i piletina su doskoro bili najekonomičniji način da se napravi ručak. Međutim, piletina je drastično poskupjela, pa smo u situaciji da moramo smanjiti količinu mesa kada pravimo ručak za korisnike naše kuhinje - pojasnio je Subašić. 

Kazao je da, zahvaljujući humanim ljudima dobre volje, ipak često dobijaju namirnice za pripremu obroka u javnoj kuhinji.

- Svaka donacija nam je dobrodošla. S obzirom na to da je potreba za hranom u javnoj kuhinji velika, namirnice se brzo potroše - kazao je Subašić.

Naglasio je da im je od velike pomoći bila i donacija koju su nedavno dobili od rukovodstva “Tržnice”, povodom krsne slave ovog preduzeća, Duhova.

- Njihova donacija nam je došla u pravo vrijeme. Dobili smo pakete namirnica za pripremu dnevnog obroka za 1.000 korisnika javne kuhinje, što je u današnje vrijeme zaista od velike pomoći - istakao je Subašić.

Poručio je da su teška, krizna vremena još jednom ujedinila Banjalučane.

- Primijetili smo da se mijenja svijest kod ljudi koji prate naš rad. Sve manje bacaju hranu, a sve češće je doniraju onima kojima je najpotrebnija - istakao je Subašić.

Socijalno preduzeće

Miroslav Subašić je kazao da je izgradnja socijalnog preduzeća u Ramićima usporena zbog velikog poskupljenja građevinskog materijala.

- Kriza je u nepovoljan položaj dovela mnoge firme koje su nam donirale materijal - kazao je Subašić.

Dodao je da je voće i povrće, koje su posadili na ovom imanju, dobro rodilo, što će im biti od velike pomoći za pripremu obroka u javnoj kuhinji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana