“Mozaik prijateljstva” organizuje ljetovanje za 50 korisnika: Neophodne donacije namirnica

G.S.
“Mozaik prijateljstva” organizuje ljetovanje za 50 korisnika: Neophodne donacije namirnica

BANjALUKA - Pedeset korisnika Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, i to djeca, paraplegičari i osobe sa invaliditetom, ići će tradicionalno, po 17. put, na ljetovanje u Crnu Goru, kazali su iz ovog udruženja.

Prema njihovim riječima, tokom jula organizovano je doniranje namirnica kako bi se mogla sprovesti ova akcija. Ističu da su sve donirane namirnice zlata vrijedne, jer već 20. avgusta odlaze na ljetovanje, gdje sami pripremaju tri obroka dnevno.

- Našim korisnicima tih 10 dana zaista, prvenstveno iz zdravstvenih razloga, mnogo znači, ali isto tako znači i dječici koja putuju s nama - rekli su iz udruženja.

Dodaju da drugi dio tima ostaje u javnoj kuhinji i tako prepolovljen nastavlja sa pripremom 700 redovnih dnevnih obroka.

- Prošle godine vodili smo 52 polaznika, a od tog broja njih 30 bilo je u mogućnosti da plati ovo ljetovanje, a ostali nisu mogli platiti - rekli su iz “Mozaika prijateljstva” i dodali da je potreban odziv i humanih građana kako bi sve ovo moglo biti organizovano.

Kako kažu, u prethodnom periodu prikupljali su prehrambene namirnice u prodajnim objektima “Mog marketa” širom grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana