Moderni kutak za zabavnije odrastanje u Novoj varoši

Vesna Popović
Moderni kutak za zabavnije odrastanje u Novoj varoši

Banjaluka -Novo igralište sa modernim penjalicama, trambolinom toboganom i ljuljaškama i mjesto za druženje i srećno odrastanje djece od juče se nalazi u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova varoš.

Radost djeci donijele su kompanije „Elnos“ i „Tenzo“, koje su donirale igralište pod nazivom „Nova energija“. Projekat je realizovan u sklopu akcije koju grad sprovodi sa društveno odgovornim kompanijama.

Igralište su otvorili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik uprave „Elnos grupe“ Dušan Torbica, direktor kompanije „Elnos BL“ Branko Torbica i direktor kompanije „Tenzo“ Željko Petrović.

- Ovo je osmo igralište sagrađeno od početka godine uz pomoć društveno odgovornih kompanija. Nalazi se u naselju u kojem ima puno zgrada, a u blizini je i škole i vrtića. Hvala kompanijama „Elnos“ i „Tenzo“ koje su sagradile ovo igralište na radost mališana i njihovih roditelja - kazao je Radojičić i dodao da će ove sedmice biti otvoreno još jedno igralište.

Predsjednik uprave „Elnos grupe“ Dušan Torbica kazao je da su učestvovali u ovom projektu sa velikim entuzijazmom.

- Vodili smo se idejom da su dječja radost, igra i mašta istinski najveće životne vrijednosti - kazao je Torbica.

Direktor kompanije „Tenzo“ Željko Petrović je kazao da je igralište modernije i savremenije u odnosu na ostala te da je to preduzeće doniralo sigurnosnu podlogu.

- Nadam se da će djeca biti vesela i bezbjedna na ovom igralištu - naveo je Petrović.

Igralište se prostire na 450 metara kvadratnih i ima kapacitet da se na njemu u istom trenutku igra 70 mališana uzrasta do 12 godina. Među mnoštvom mališana, koji su juče uživali na novom prostoru za igru, bila je i šestogodišnja Marija, koja je rekla da je to najljepše igralište.

- Ima ovdje svega i svačega. Prelijepo je. Igrala sam se na svim spravama, ali mi je najdraža ljuljaška - kazala je šestogodišnja djevojčica koja se predstavila samo imenom Marija.

Oduševljena je bila i njena vršnjakinja Katja, koja je rekla da će stalno dolaziti na novo igralište da se druži.

  • Volim da se igram sa vršnjacima, a posebno na penjalici i toboganu - kazala je Katja.

Hidrocentrala

Na novinarsko pitanja o izgradnji hidrocentrale „Krupa niska“ Igor Radojičić je rekao da koncesije za takve projekte daju republički organi, a da grad može da da mišljenje o projektu.

- Osim onog što su mediji objavili, nemamo nekih drugih informacija o tome. Treba da vidimo kompletan projekat, ko je investitor, šta on sve predviđa i koliko područje zauzima, pa da se o tome možemo izjasniti - rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana