Mladić izboden poslije svađe

Goran Obradović
Mladić izboden poslije svađe

Banjaluka - Dženan Juzbašić (26) iz Banjaluke uhapšen je zajedno sa još dvije osobe koje su ga poslije tuče izbole nožem ispred noćnog kluba "Buldog" u ulici Save Kovačevića u banjalučkom naselju Borik.

Osim Juzbašića uhapšeni su Bojan Milanović iz Banjaluke i Ognjen Drača iz Laktaša, a kao svjedok saslušana je i J. K. iz Banjaluke.

Ovo je drugi teški incident koji se u dva dana dogodio u pomenutoj ulici, jer je veče ranije napadnut i pretučen vozač "Patrol taksija".

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su rekli, navodeći inicijale, da je do tuče došlo u ponedjeljak oko pola časa iza ponoći i da je Juzbašić uboden u grudi.

- Povrijeđeni Juzbašić je vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje je zadržan na liječenju - rekli su u policiji.

U policiji nisu naveli kako je i između koga došlo do tuče. Prema nezvaničnim informacijama, provjerava se da li je  tuča povezana sa napadom na taksistu.

Prema pričama očevidaca, u noći između nedjelje i ponedjeljka prvo su čula galama i vriska.

- Pogledao sam kroz prozor i vidio da se ispred kluba "Buldog" svađaju trojica mladića. Potom su dvojica napala jednog krupnijeg mladića i tada ga je jedan od njih ubo nožem u grudi - ispričao je jedan od očevidaca.

Prema njegovim riječima, tu se nalazila i djevojka koja je neprekidno vrištala i pokušavala da ih razdvoji.

- U jednom trenutku čuo sam kako galami da je momak uboden i moli da neko zove Hitnu pomoć. Taj momak je podigao majicu i vidio sam kako krvari. Ubrzo su došla dva policijska automobila i vozilo Hitne pomoći - istakao je pomenuti sagovornik.

On je dodao da se u ovoj ulici nalazi nekoliko klubova i kafića koji rade po cijelu noć, zbog čega se često dešavaju incidenti.

- Skoro svako veče u toj ulici čuje se galama i vriska zbog koje ne možemo spavati, a skoro svake sedmice bude bar po jedna tuča, zbog čega dolazi i policija - ispričao je ogorčeni stanovnik ove ulice.

Samo veče ranije petorica nepoznatih i pijanih mladića napali su taksistu banjalučkog preduzeća "Patrol taksi" i nanijeli mu teške povrede. Oni su tada pijani sjeli u vozilo i bez ikakvog razloga počeli da tuku vozača. Tada je vozač sletio s puta i pokušao da pobjegne, ali su ga stigli i nastavili ga tući, a jedan od njih je demolirao i njegovo vozilo. Zbog ovog napada još niko nije uhapšen.

Ovo nije jedini incident koji se dogodio u ovoj ulici. Jedna od tuča bila je i u julu ove godine kada su povrijeđena četvorica mladića, a prošle godine nepoznata osoba zapalila je klub "Buldog", ali, na sreću, vatra je brzo ugašena i nije bilo veće štete.

Policijski dosije

Dženan Juzbašić i Ognjen Drača, koji su u ponedjeljak uhapšeni zbog tuče u naselju Borik, odranije su poznati policiji po brojnim krivičnim djelima.

Juzbašić je više puta osuđivan  zbog krađa. Bio je u više navrata hapšen zbog nasilničkog ponašanja i tuča, a njega je u maju 2011. godine osam puta nožem ubo maloljetnik. Juzbašić je 2009. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na godinu zatvora zbog više teških krađa i teške povrede. Drača je takođe više puta privođen zbog raznih krivičnih djela, a njih dvojica hapšeni su zajedno zbog razbojništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana