Mladi SPS-a predlažu Zlatni grb Banjaluke za Pavlinu Radovanović

GS
Mladi SPS-a predlažu Zlatni grb Banjaluke za Pavlinu Radovanović

Forum mladih Socijalističke partije Srpske GrO Banjaluka uputiće inicijativu Skupštini Grada da se povodom Dana Banjaluke, Pavlini Radovanović, umjetnici sa Kosova i Metohije, dodijeli “Zlatni grb grada Banjaluka” za izvranredne rezultate u oblasti kulture i umjetnosti.

“Na večerašnjem sastanku GrO Foruma mladih SPS Banjaluka jednoglasno je usvojena inicijativa koja će biti upućena nadležnim institucijama grada Banjaluka, a kojom predlažemo dodjeljivanje “Zlatnog grba grada Banjaluka” Pavlini Radovanović. Pavlina, pored toga što izvodi pravoslavnu i srpsku duhovnu i tradicionalnu muziku, predstavlja simbol opstanka i obnove srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Smatramo da Pavlina Radovanović, koja na najljepši način promoviše neprolazne vrijednosti našeg naroda, zaslužuje visoko priznanje Banjaluke”, saopštili su iz Foruma mladih SPS Banjaluka.

Forum mladih SPS Banjaluka uputiće ovu inicijativu povodom raspisivianja javnog poziva za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana Grada.

Pavlina Radovanović je iz Orahovca, Kosovo i Metohija. Sa samo 12 godina održala je prvi solistički koncert u Beogradu, a odmah zatim i u Banjaluci. Sredstva prikupljena na koncertima daruje svetinjama na Kosovu i Metohiji, te se na taj način upisuje u pomenik srpskih zadužbinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana