Mladi dobijaju bogatije sadržaje

A. T.
Mladi dobijaju bogatije sadržaje

BANjALUKA - U okviru projekata urbane revitalizacije, za šta je grad prijedlogom budžeta predvidio 100.000 KM, planirano je i oživljavanje Doma omladine kako bi se njegovi kapaciteti iskoristili i stavili omladini na raspolaganje.

Iz Gradske uprave poručuju da je aktuelna administracija prepoznala potrebu da sredstva usmjeri u projekte koji će obogatiti sadržaj za mlade.

- Projekat oživljavanja ovog prostora zahtijeva nekoliko koraka, a prvi su planirani u ovoj godini. Predviđeno je prilagođavanje postojećeg objekta, u kojem će nakon toga biti organizovani brojni događaji, manifestacije, radionice i druga interesantna dešavanja, koja će doprinijeti da se mladi osjećaju ispunjenije u svom gradu - saopštili su iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je istakao da želi napraviti ambijent u kojem će se mladi osjećati korisno i slobodno, te da u tom pogledu već postoje prijedlozi za novi modalitet rada Doma omladine.

S ciljem da ovaj gradski prostor bude maksimalno iskorišten i postane samoodrživ, planirano je otvaranje kafeterije u kojoj bi goste služili mladi sa Daunovim sindromom koji su za to obučeni, a u toku je i razrada ideje o korištenju novoizgrađenog krovnog prostora kao scene na otvorenom.

- Mi već razgovaramo sa nevladinim organizacijama i svima koji su zainteresovani za ovakav koncept, kako bi mladi imali mjesto na kojem će svoje mogućnosti najbolje iskazati - zaključio je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana