Mještani ulice Koste Jarića novi asfalt čekaju godinama

Aleksandar Stojanović
Mještani ulice Koste Jarića novi asfalt čekaju godinama

BANjALUKA - Mještani jednog dijela ulice Koste Jarića na Starčevici, i nakon višegodišnjih obećanja, još nisu dobili asfalt, a makadamska saobraćajnica je u sve lošijem stanju.

Žitelji ove ulice su putem mnogobrojnih apela pokušavali da riješe ovaj problem, a kako ističu, političari su samo iskoristili priliku da se uslikaju i obećaju da će problem biti riješen, ali da se i nakon decenija ništa nije promijenilo.

Mještanin ulice Dejan Maletić kaže da je više puta, zajedno sa komšijama, pozivao nadležne da ih posjete i uvjere se u kakvom je stanju ulica. Međutim, problem se svaki put samo privremeno sanirao nasipanjem ili nabijanjem kamena na makadamskom putu.

- Posljednjih godina je i makadam u katastrofalnom stanju, jer čim padne kiše pojave se velike rupe, a voda često otkine dio puta. Prolazak pješke je tada prava avantura, a autom je nemoguće proći ako ne želite da uništite vozilo - kazao je Maletić.

On dodaje da je ranije asfaltiran jedan dio, ali da je još stotinu metara ostalo pod makadamom koji se posljednjih godinu dana loše održava.

- Sve komšije su saglasne i spremne da se uključe u rješavanje ovog problema. Zaista mislim da je sramota da na 20 minuta od centra grada, u gradskom naselju, postoji ovakva ružna slika. Još jednom pozivam sve nadležne da nas posjete i da riješe ovaj dugogodišnji problem - istakao je Maletić.

Sa njim se slaže i Đuro Marčeta ispred čije kuće je postavljen asfalt, ali kako ističe, zbog dijela koji je ostao pod makadamom automobilom mora da ide okolnim putem.

- Taj dio koji nije asfaltiran nam je mnogo bliži za prilaz. Pošto ne želim da oštetim automobil, sada idem preko ulice Save Ljuboje kako bih zaobišao makadam, a to mi je značajno duži put - kazao je Marčeta. 

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve kazali su da ove godine Programom uređenja građevinskog zemljišta nije planirana rekonstrukcija ove ulice.
 

Održavanje

Programom zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za saobraćaj i puteve za održavanje makadamskih saobraćajnica u narednoj godini iz gradskog budžeta predviđeno je da bude izdvojeno 200.000 KM

- Nastojimo da broj ovakvih puteva bude sve manji, a tamo gdje nije moguća rekonstrukcija, kroz saradnju sa mjesnim zajednicama se trudimo da održavanje makadama bude redovno i kvalitetno - istakli su iz Odjeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana