Mještani MZ Donja Kola dvije sedmice bez vode: Slijede protesti ispred Gradske uprave i “Vodovoda”

J. T.
Mještani MZ Donja Kola dvije sedmice bez vode: Slijede protesti ispred Gradske uprave i “Vodovoda”

BANjALUKA - Mještani Donjih Kola okupili su se juče kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su rekli, lošeg stanja u ovoj mjesnoj zajednici, a naročito su revoltirani jer su već dvije sedmice bez tekuće vode.

Predsjednik MZ Srđan Ćutković rekao je za “Glas Srpske” da Donja Kola jesu seosko naselje, ali da je i njima voda neophodna za život.

- Voda je potrebna ljudima za piće, ali i za poljoprivredna gazdinstva od kojih živimo. Do sada smo se snalazili, kupovali cisterne i flaširanu vodu za piće, a nalazimo se samo nekoliko kilometara od najvećeg grada Srpske - rekao je Ćutković.

Kako je rekao, više od 60 zahtjeva upućeno je u Gradsku upravu, a nijedan odgovor nisu dobili.

- Ukoliko od grada ne dobijemo odgovor u roku od deset dana, mještani će održati proteste ispred Gradske uprave i zgrade “Vodovoda” kako bi riješili problem - kazao je Ćutković.

Ističe da se problemi u ovoj mjesnoj zajednici nižu, te da se rješenje mora naći.

- Praktično živimo u šumi, živice su toliko narasle da se proći ne može. Rupe koje su se stvorile na putevima su na svakom koraku, a kada naiđe autobus nastaje problem - rekao je Ćutković.

Naglašava da mještanima nisu potrebna obećanja koja se neće ispuniti.

- Gradonačelnik Draško Stanivuković dolazio je i otvarao prazne slavine i na taj način u predizbornoj kampanji prikupljao poene u našim domaćinstvima, a sada je na iste te slavine zaboravio. Nama je potreban neko ko će nas istinski saslušati i pomoći - kazao je Ćutković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana